Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

De Renault Captur: de urban crossover die het dagelijks leven verandert

CAPTUR   Personenauto's

Renault begon reeds met innoveren in 1898 en gaat onverminderd door met het aanpassen van het traditionele aanbod en stelt hierbij de verwachting van de klant centraal.

Nu komt Renault met de Captur, de eerste urban crossover van het merk, die zich onderscheidt door het beste van drie werelden te bieden:
  • De expressieve stijl en de rijpositie van een SUV
  • De ruimte en de modulariteit van een MPV
  • De wendbaarheid en het rijplezier van een compacte hatchback.
Na de vernieuwing van de Clio, vormt de Captur de volgende stap in het designoffensief van Renault onder leiding van Laurens Van den Acker.

“De Renault Captur is een compacte crossover zonder agressieve uitstraling, met een uitgesproken praktisch karakter. Het is een auto die de Renault-genen heeft, een echte crossover voor dagelijks gebruik…” – Benoît Bochard, Directeur Productgamma – A/B Segment.

Renault Captur, van buiten een crossover
Met zachte, vloeiende en uitgebalanceerde vormen is de Renault Captur een sterke persoonlijkheid, maar op een heel subtiele manier. Het ontwerp is fraai en stevig, geïnspireerd op de Concept Car ‘Captur’, waarvan de Renault Captur het karakter en de suggestieve naam heeft overgenomen. De nieuwe crossover van Renault heeft een sympathieke uitstraling en zijn silhouet is dynamisch.
Met compacte afmetingen, een grotere bodemvrijheid, grote wielen en beschermstrips voor de onderkant van de carrosserie heeft deze auto alles in huis om overal uit de voeten te kunnen in het dagelijks leven.
De Renault Captur is eenvoudig te customizen. De auto wordt onder andere leverbaar in bi-tone carrosseriekleur, waarbij het dak en de stijlen mooi contrasteren met de rest van de carrosserie.

Renault Captur, het interieur van een MPV
Hoewel hij zeer compact is (4,12 meter lang) zorgt de Captur voor een ruimtelijk gevoel. Er is voldoende ruimte en het exclusieve, kleurrijke interieur doet stoer, warm en ontspannen aan. Dit gevoel kan worden versterkt door elementen uit het aanbod customize-mogelijkheden voor het interieur dat gericht is op de verschillende interieurelementen die uitgevoerd kunnen worden in verschillende kleuren of motieven.
De Renault Captur heeft ook de functionaliteiten en het comfort van een MPV: een hoge rijpositie en instap, veel bagageruimte, modulariteit en innovatieve opbergruimtes.
De standaard en optionele uitrusting van de Renault Captur bevat elementen uit het bovenliggende segment: Renault handsfree Card, Hill-start assist, ASR/ESP, Hill-start assist en parkeersensoren die optioneel uit te breiden zijn met een achteruitrijcamera.
En laten we Renault R-Link niet vergeten: de gloednieuwe ingebouwde navigatie en multimedia tablet met touch screen en internet. Daarnaast is er ook een Arkamys®-audiosysteem voor goede geluidskwaliteit met 6 speakers, USB-aansluiting, Bluetooth® en audiostreaming.

Renault Captur, de wendbaarheid en het rijplezier van een compacte hatchback
De Renault Captur is gebaseerd op het platform van de nieuwe Clio en geldt als toonaangevend in het B-segment op het gebied van rijcomfort. De rijkwaliteiten zijn top. Wegligging, een pittige motor, wendbaarheid, compactheid zijn andere belangrijke kenmerken van dit platform.
De benzine- of dieselmotoren met de allernieuwste Renault-technologie zijn ‘best in class’ op het gebied van verbruik en CO2-uitstoot vanaf 96 g CO2/km.

De Renault Captur wordt geproduceerd in de Renault-fabriek van Valladolid in Spanje en wordt in maart onthuld op de Autosalon van Genève.

Vanaf 5 maart kunt u via internet www.captur.renault.com:

  • Op uw computer, tablet of smartphone de nieuwe urban crossover vast bekijken.
  • De persconferentie op de Autosalon van Genève bekijken.
  • Het ‘Design boek’ over de totstandkoming van de auto ontdekken.
  • Meedoen met een nieuwe wedstrijd: “Captur the Day”.

over Renault Group