Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

De toekomst van Alpine begint met de Alpenglow

Alpine

INTRODUCTIE

Welkom in de fascinerende toekomst van Alpine. De Alpenglow geeft een eerste indruk van de toekomstige straat- en racemodellen van Alpine. De Alpenglow is meer dan een conceptcar: het is een manifest dat de visie en ontwikkelingsrichting van het merk toont. Het is een tastbaar symbool van het Renaulution-plan en maakt de weg vrij voor aanstaande ‘Dream Garage’-modellen. De auto staat symbool voor Alpine als fabrikant van straatauto’s, een grote naam in de autosport en een merk dat zijn sociale verantwoordelijkheid neemt.

De Alpenglow straalt emotie, creativiteit en elegantie uit en opent de deur naar auto- en motorsport met nieuwe duurzame invullingen, waaronder waterstof. Dit concept is het beginpunt voor het design van alle toekomstige modellen, technologie en innovaties van Alpine. Toch blijft het concept ook trouw aan de historie van het merk. Alle oprechte emoties die horen bij het rijden met een Alpine, zijn er nog steeds. Zowel op de weg als het circuit. Kruip achter het stuur van de Alpine-modellen van de toekomst.

Het machtige design van de Alpenglow hint naar de toekomstige modellen van Alpine en onze visie op vooruitstrevende autosport. Met waterstoftechnologie versterken wij onze belofte voor een toekomst zonder emissie, maar met echt rijplezier. Laurent Rossi, CEO Alpine

DE TOEKOMST VAN ALPINE BEGINT MET DE ALPENGLOW

Dit is hoe de autosport van morgen eruit moet zien: net zo sensationeel als het altijd al was – maar dan nog schoner. De Alpenglow staat voor een nieuwe start voor Alpine. Het is het begin van een nieuw tijdperk, dat draait om duurzame ontwikkelingen in de autosport. Het design heeft dezelfde competitiviteit als waar het merk al sinds 1955 mee inspireert. Als de Alpenglow langsrijdt straalt hij een kracht uit als een komeet: het effect is ontzagwekkend en bijna op het artistieke af. Dat is het overkoepelende doel van Alpine: duurzame sportiviteit dankzij onder meer waterstof, zowel voor straat- als raceauto’s en dat met een design waarbij de bestuurder één wordt met de cockpit. De toekomst begint hier!

Een alchemie van natuurlijke elementen
De alchemie tussen Alpine en de inzet voor een schonere toekomst is onmiskenbaar. De Alpenglow staat voor een toekomst waarin zowel raceauto’s als nieuwe straatmodellen alleen nog schone emissie hebben. ‘Groene waterstof’ is een van de oplossingen die het merk inzet voor duurzame mobiliteit. Een waterstofaandrijflijn stoot vrijwel niets anders uit dan stoom. In andere woorden: water staat centraal bij het design van de Alpenglow. Het benadrukt de puurheid en zijn kracht.

Ook de kleuren en materialen verwijzen naar toekomstige modellen van Alpine: emotie en technologie zorgen samen voor een unieke en oprechte beleving voor de bestuurder. Natuurlijke elementen als vuur, water, ijs, wind en stoom vormen de inspiratie voor de indrukwekkende vormen, de vloeiende en gestroomlijnde carrosserie en het algehele gevoel van puurheid. Het concept is ontworpen als een dynamische en elegante auto, die op de weg net zo comfortabel is als op het circuit.

De autosport is onlosmakelijk verbonden met de historie van Alpine en stond dan ook centraal bij de ontwikkeling van de Alpenglow. De carrosserie is geïnspireerd op een wingsuit en legt zo een link met een van de meest extreme bergsporten. Twee driehoeken maken samen één vorm die uitzonderlijke sensaties oproept.

Een avantgardistische naam die de morgen aankondigt
Alpenglow is een perfecte naam. De roodachtige gloed die vlak voor zonsopkomst over de bergen strijkt staat symbool voor deze conceptcar. Het is een overweldigend moment. Het ochtendgloren van revolutionaire technologieën en vormen. Het merk licht een tipje van de sluier op voor de volgende fase. Een eerste glimp van de Alpine-modellen van de toekomst.

Meer informatie over de Alpenglow is te vinden in het Engelstalige persdossier.

over Alpine