Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

De nieuwe Renault Kangoo Express:

Een aanbod op maat voor de professional

Bedrijfswagens

In 2008 werd de tweede generatie van de Kangoo Express geïntroduceerd en inmiddels heeft deze al 400.000 zakelijke harten veroverd. Deze Renault bedrijfswagen, de meest verkochte in Europa, begint dit jaar sterk met de introductie van een gloednieuwe fase voor het hele aanbod: Kangoo Express, Compact en Maxi, en de Kangoo Z.E. en Kangoo Maxi Z.E..

De eerste verandering die opvalt bij de nieuwe Kangoo Express is het nieuwe front met de nieuwe merkidentiteit van Renault met onder meer het uitvergrote en verticaal geplaatste logo. Dit design weerspiegelt ook meteen het robuuste en moderne karakter van de auto. De buitenspiegels zijn verfraaid, net als de achterlichten. Meer ontwikkelingen op het gebied van ontwerp zien we ook in het interieur met een nieuw dashboard dat nog steeds een centrale opbergruimte heeft, en met een nieuw stuurwiel.

De nieuwe Kangoo Express met drie zitplaatsen voorin: het aanbod is compleet! 
Het bedrijfswagenaanbod van de Kangoo Express bestond al uit zeven auto’s door zijn drie lengtes (Kangoo Express, Compact en Maxi), twee type aandrijvingen – verbrandingsmotor en elektrisch – en twee versies met 2 of 5 zitplaatsen (voor de Kangoo Z.E. Maxi).

De vernieuwing van de Kangoo Express vormt een mooie gelegenheid om een nieuwe configuratie te introduceren: 3 zitplaatsen voorin2. Deze optie zal leverbaar zijn voor de Kangoo Express en Maxi. Er is veel aandacht besteed aan het comfort van de inzittenden, met talrijke veranderingen in de cabine (portierpanelen bijvoorbeeld), waarbij het nog steeds mogelijk is om de rugleuningen van de passagiersstoel neer te klappen en zo te profiteren van maximale flexibiliteit.

Leider op het gebied van brandstofverbruik met benzine en diesel

Net als bij de fase 1 onderscheidt de nieuwe Kangoo-familie zich vooral door een minimaal brandstofverbruik en een lage CO2 uitstoot. De nieuwe Kangoo Express is leverbaar met krachtige, zuinige motoren, waarvan er drie de zuinigste in het segment zijn: de Energy dCi 75 en Energy dCi 90 pk met 4,3 l/100 km (gecombineerd verbruik NEDC) en 112 g CO2/km en de Energy TCe 115 benzinemotor met 140 g CO2/km3. Ook de Energy dCi 110 pk is bijzonder zuinig met een uitstoot van slechts 115 g CO2/km.

Om het verbruik nog verder te beperken, beschikt de Kangoo Express standaard – op de nieuwste motoren – over een schakelindicator en Eco-modus functie, die een brandstofbesparing tot 10% kunnen opleveren. Het systeem heeft invloed op het motorkoppel, het schakelen en de stand van het gaspedaal.

Dit lagere brandstofverbruik vertaalt zich ook naar een verlaging van de kilometerkostprijs en de TCO (Total Cost of Ownership), wat van essentieel belang is voor fleetowners. Een andere belangrijke kostenbesparende factor is het grotere onderhoudsinterval van de dieselmotoren. De dCi 75, 90 en 110 krijgen net als dat bij de Energy Stop & Start dCi 75 en 90 ook al het geval is voortaan een onderhoudsinterval van 2 jaar / 40.000 km is (in plaats van 2 jaar / 30 000 km).

De waarneembare kwaliteit is in lijn met de robuustheid van de auto
Eén van de aandachtspunten bij het ontwikkelen van de nieuwe Kangoo Express was het verbeteren van de waarneembare kwaliteit. Een grondige analyse heeft geleid tot een inventarisatie van de elementen en bestanddelen die de robuustheid van de kleine bedrijfswagen op het eerste gezicht weerspiegelen. Een aantal punten die verbeterd zijn:

  • afwerking van de laspunten
  • kwaliteit van de randen van de portieren (omtrek, regelmatigheid)
  • nauwkeurigheid van de aangebrachte kitranden op de carrosserie
  • verbeterde akoestiek (isolatie, aërodynamica, motoren)

Innovaties zoals Renault R-Link of het nieuwe ESC met Extended Grip en Hill Start Assist

Met R-Link heeft de nieuwe Kangoo Express een mooi multimediasysteem dat een internetverbinding biedt (optioneel). Het systeem bestaat uit het ingebouwde navigatiesysteem TomTom® LIVE (was reeds leverbaar op de Kangoo fase 1), maar heeft ook verschillende functies zoals apps die gedownload kunnen worden (bijvoorbeeld voor het uitlezen van e-mail). Onder multimedia vallen ook de nieuwe radio’s. Het radio aanbod bestaat uit drie niveaus: iedere radio heeft standaard een USB-aansluiting en Bluetooth verbinding. Vanaf het tweede niveau heeft de radio ook een cd-speler en vanaf niveau drie is ook het Renault R-Link multimediasysteem beschikbaar.

De auto is ook leverbaar met de meest recente versie van ESC (Electronic Stabilty Control) gekoppeld aan de Hill-start assist die extra comfort biedt bij het wegrijden op hellingen. Het Extended Grip systeem zorgt op slechte ondergronden voor meer aandrijfkracht en dus grip. Voor het eerst is op de bedrijfswagen de achteruitrijcamera verkrijgbaar. Deze heeft een scherm dat in de zonneklep boven de bestuurder is ingebouwd. Uiteraard zijn ook nog alle Renault innovaties verkrijgbaar waar deze auto om bekend staat zoals bijvoorbeeld de dakklep die kan worden weggeschoven om lange objecten te vervoeren.

In Maubeuge wordt het nieuwe Kangoo-gamma exclusief geproduceerd 

De nieuwe Kangoo Express wordt alleen in de MCA-fabriek in Maubeuge (Frankrijk) geproduceerd. Dit is een fabriek die uitermate geschikt is gebleken in producties met grote diversiteit: 63 versies van de Kangoo4, 21 motoren waaronder de elektrische, de Mercedes Citan, 200 lakreferenties en de feilloze kwaliteitcontrole.

Kangoo Z.E., meest verkochte elektrische bedrijfswagen in Europa
Net als de nieuwe Kangoo Express heeft ook de Kangoo Z.E. het nieuwe front met de nieuwe merkidentiteit. De thermische en elektrische versie verschillen in ontwerp meer van elkaar dan voorheen. Het elektrische karakter van de nieuwe Kangoo Z.E. is herkenbaar aan de blauwige glans op het logo, de grillelijsten en de uitlopers van de achterlichten en aan de nieuwe zwarte koplampkappen.

De stekkeraansluiting voor het opladen van de nieuwe Kangoo Z.E. zit verborgen achter het logo op de voorzijde. De bestuurder kan hierop het bij de auto geleverde snoer aansluiten om in 6 tot 9 uur de batterij op te laden via de Wall-Box thuis of via een openbaar oplaadpunt.

Bovendien is de nieuwe Kangoo Z.E. leverbaar met een ‘Z.E. Voice’, een functie waarmee voetgangers worden gewaarschuwd voor de naderende auto. Dit systeem werkt bij een snelheid van 1 tot 30 km per uur (als de auto stilstaat, is er geen geluid). Met het ‘My Z.E. inter@ctive’ pakket kan de bestuurder op afstand vanaf zijn computer of smartphone het opladen van de batterij van de nieuwe Kangoo Z.E. regelen tijdens bijvoorbeeld de daluren, waardoor geprofiteerd kan worden van lagere tarieven.

De Kangoo Z.E. werd door de hele autopers geloofd, behaalde meerdere prijzen zoals ‘International Van Of The Year 2012’, wordt gewaardeerd door de eerste klanten voor zijn rijplezier en zijn laadcapaciteit. Hij is dan ook de meest verkochte auto op de Europese bedrijfswagenmarkt met bijna 7.000 auto’s op de weg.

1 M.u.v. Kangoo Z.E. varianten en Kangoo Compact
2 M.u.v. Kangoo Z.E. varianten en Kangoo Compact
3 Beoogde waarden, worden momenteel gehomologeerd. TCe 115 wordt leverbaar vanaf september 2013.
4  Personen- en bedrijfswagenuitvoeringen, verschillende lengtes, motoren en uitrustingsniveaus.

Tags Kangoo

over Renault Group