Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Een concept car voor de 50ste verjaardag van de Alpine A110

Autosport

De Alpine Berlinette wordt 50 jaar en om dit te vieren komt Renault met een speciale concept car: de Renault Alpine A110-50, die de focus legt op prestaties en rijplezier. Er zijn merken waarvan de naam tot het nationaal erfgoed behoort. Dat is ook het geval voor Alpine. De passie voor sport en de uitstekende mechanica van Renault zitten in zijn genen.

• De concept car Renault Alpine A110-50 vertaalt de meest symbolische stijlelementen van de Berlinette op een moderne en spectaculaire manier.
• De carrosserie van koolstofvezel heeft een nieuwe blauwe kleur die een moderne interpretatie is van het beroemde ‘Alpine blauw’.
• De concept car Renault Alpine A110-50 is voortgekomen uit de knowhow van Renault Sport Technologies en staat volledig in het teken van de autosport. Hij maakt gebruik van de ervaring die werd opgedaan met de Mégane Trophy en heeft dezelfde technische basis.

“De ontwikkeling van deze concept car was een mooi avontuur. Het was een katalysator voor creativiteit. We hebben ons laten leiden door ons hart en ons gevoel.” Axel Breun, Directeur Concept en Show Cars bij Renault Design

foto's

over Renault Group