Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Eerbetoon voor honderdste verjaardag van Alpine-oprichter Jean Rédélé

Alpine   Persbericht

Jean Rédélé, oprichter van het merk Alpine, zou dit jaar honderd jaar geworden zijn. Als eerbetoon wordt er een grote bijeenkomst georganiseerd in Dieppe, waar de historische industriële site van het merk is ondergebracht: de Manufacture Alpine Jean Rédélé in Dieppe, die onlangs een nieuwe naam kreeg op initiatief van Luca de Meo, CEO van Renault Group.

Op 28 en 29 mei 2022 worden duizend Alpines van alle generaties verwacht in Dieppe op een groot terrein aan de kunst. De deelnemers en bezoekers van dit evenement worden uitgenodigd voor een reis langs de momenten die de geschiedenis van het merk met de gevleugelde A hebben geschreven. Ook kunnen ze zich vergapen aan een reeks legendarische modellen van Alpine, persoonlijke voorwerpen en herinneringen van Jean Rédélé en aan een Alpine-parade die door de straten van de stad Dieppe voert.

Inschrijven nog mogelijk

Eigenaren van de allereerste Alpine-modellen uit de jaren vijftig tot de laatste versies van de A110, kunnen zich nog steeds inschrijven op de website: www.1000alpine2022.fr

Over Alpine