Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Versie in een gelimiteerde oplage van 25 exemplaren naar Nederland

Exclusieve Renault Mégane CC Floride laat vervlogen tijden herleven

SCHIPHOL-RIJK – Het wordt flaneren in stijl, want vanaf nu is de Renault Mégane Coupé-Cabriolet Série Limitée Floride leverbaar. Deze bijzonder elegante uitvoering van de Renault Mégane CC is uiterst exclusief: slechts 25 exemplaren ervan komen naar Nederland, voor een prijs van 35.790 euro.

De Renault Mégane CC Floride is een ode aan de gelijknamige elegante coupé die Renault eind jaren vijftig en begin jaren zestig in het gamma had. Die auto symboliseerde destijds elegantie, charme en een nieuwe manier van leven gericht op plezier.Vintagelook
Net als zijn bijzondere voorganger straalt de nieuwe Renault Mégane CC Floride met zijn glazen panoramadak een en al exclusiviteit uit. De vintage ivoorkleurige lak verwijst naar de auto’s in de catalogi van de jaren zestig; de lichtmetalen 17-inchwielen zijn in dezelfde chique kleur gespoten. Ze verwijzen naar de banden met witte wangen die in de jaren vijftig en zestig in de mode waren. Een Floride-logo in verchroomde retrolook is te vinden op de voorschermen en op de flanken.

Exclusief design
Het interieur van de Renault Mégane CC Floride is een lust voor het oog. Het is geheel in twee kleuren uitgevoerd: de middelste gedeelten van de stoelen en het stuur zijn met ivoorkleurig leder bekleed en over de volle breedte van het dashboard loopt een glanzende sierstrip in dezelfde chique tint. De rest van het interieur heeft een donkerrode kleur die daarmee prachtig contrasteert.

Bijzonder is dat niet alleen de stoelen, de hoes van de versnellingspook, het stuur en de matten van rode accenten zijn voorzien, maar dat zelfs het hele dashboard in deze kleur is uitgevoerd. Om het exclusieve karakter verder te benadrukken, is op de sierstrip de naam Floride in verchroomde letters aangebracht. De letter ‘F’ komt terug op diverse onderdelen, zoals de versnellingspookknop en de vloermatten. Een genummerd plaatje in de middenconsole laat het productienummer zien: Renault bouwt 1.600 exemplaren van de Floride.

Rijke uitrusting
De consumentenprijs voor de Renault Mégane Coupé-Cabriolet Série Limitée Floride bedraagt 35.790 euro. Alle 25 exemplaren van de Mégane CC Floride die naar Nederland komen, zijn voorzien van dezelfde kleurstelling en uitvoering. Voor aandrijving zorgt de TCe 130-motor in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Voor de meerprijs van 2.200 euro zijn in de Floride-uitvoering onder meer de volgende opties aan de uitrusting van de Dynamique-uitvoering toegevoegd: radio 3D Arkamys, Bluetooth, parkeersensoren vóór en achter, elektrisch inklapbare spiegels, elektrisch verwarmbare voorstoelen, lederen bekleding voor interieur en stuurwiel en de lakkleur Ivoire Floride. Al deze opties vertegenwoordigen een waarde van 4.350 euro, waardoor het voordeel op dit pakket maar liefst 2.150 euro bedraagt.

over Renault Group