Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Extreme: de nieuwe uitvoering die voldoet aan de wensen van avontuurlijke Dacia rijders

Dacia   Duster   Jogger   Persbericht   Spring

 • Om klanten te helpen van de gebaande paden te gaan, behoort Extended Grip nu tot de standaarduitrusting van de Dacia Sandero Stepway Extreme en Jogger Extreme
 • Een nog betere rijbeleving in de Dacia Spring Extreme, nu ook leverbaar met de nieuwe ELECTRIC 65-motor
 • Wees de meest uitdagende omstandigheden de baas met de Dacia Duster 4x4
 • Dacia onthult het ingenieuze Sleep Pack als onderdeel van het nieuwe InNature accessoire-aanbod
 • Per direct te bestellen

OUTDOOR-DESIGN

Tijdens de Autosalon van Brussel liet Dacia al de geheel nieuwe Extreme-uitvoering van de Spring zien. Deze uitvoering is nu ook leverbaar voor de Dacia Sandero Stepway, Jogger en Duster. Voor de Jogger is deze uitvoering ter vervanging van de bestaande, gelimiteerde Extreme-versie.

Dacia benadrukt met de Extreme dat het liefhebber is van het buitenleven. Met de robuuste modellen van het merk kunnen liefhebbers genieten van avonturen, buitenactiviteiten, ontdekkingen – alleen of met z’n zevenen. De uitvoering Extreme heeft een kenmerkende uitstraling die op subtiele wijze het buitenleven weerspiegelt.

De uitrusting omvat onder meer:

Exterieur:

 • Nieuwe carrosseriekleuren: Cedar Green (Sandero Stepway, Jogger en Duster) en Slate Blue (Spring).
 • Hoogglanszwarte haaienvinantenne voor de Sandero Stepway, Jogger en Duster.
 • Modelnaam in koperkleur op de dakrails van de Sandero Stepway, Jogger en Duster en koperkleurige accenten op de dakrails van de Spring.
 • Koperkleurige accenten op de buitenspiegelkappen en naafdoppen, evenals de belettering van de merknaam Dacia op de achterklep.
 • Striping in topografisch design op de voorportieren (de kenmerkende ‘snorkel’ tussen het voorspatbord en het voorportier van de Duster) voor de Spring, Sandero Stepway en Jogger.
 • Koperkleurige accenten bij de mistachterlichten van de Sandero Stepway en Jogger en bij de koplampen van de Spring.
 • Topografisch design op de dorpels van de Spring, Sandero Stepway en Jogger.
 • Hoogglanszwarte lichtmetalen wielen in 17 inch voor de Duster en in 16 inch voor de Sandero Stepway en Jogger.
 • Topografisch design en aerodynamische accenten op de B-stijlen van de Duster.
 • Snorkel bij de Duster uitgevoerd in koperkleur.

Interieur:

 • Nieuwe, grijze bekledingsstof ‘MicroCloud’ is onderdeel van de Extreme-uitvoering van de Sandero Stepway, Jogger en Duster. De stof is toegepast op de deurpanelen en stoelen en met uitzondering van de Duster ook te vinden op het dashboard. MicroCloud is specifiek ontwikkeld voor toepassing in auto’s – stoelen en andere interieurdelen. Het is zeer slijtvast, eenvoudig te reinigen en lijkt op velours, maar oogt uniek en voelt zacht en aangenaam aan.
 • Dacia Link-logo in reliëf in de bekleding van de voorstoelen.
 • Rubberen vloermatten met topografisch design voorin.
 • Rubberen vloermatten met topografisch design voor de tweede zitrij in de Duster en bij de Jogger ook voor de derde zitrij.
 • Koperkleurige afwerking van de deurpanelen voorin en rond de ventilatieopeningen.
 • Topografisch patroon op de dorpels.
 • Koperkleurige afwerking rond de voet van de versnellingspook in de Duster.
 • Koperkleurige stiksels in de manchet van de versnellingspook in de Duster.
 • Koperkleurige afwerking rond het navigatiepaneel in de Spring.

ELECTRIC 65: NIEUWE ELEKTROMOTOR VERSCHIJNT TEGELIJK MET DE SPRING EXTREME

Tegelijk met de Spring Extreme introduceert Dacia ook de geheel nieuwe ELECTRIC 65-elektromotor met een vermogen van 48 kW (65 pk). Deze elektromotor is alleen beschikbaar voor de Spring Extreme en gekoppeld aan een unieke transmissie die het koppel van de motor vermenigvuldigd aan de wielen doorgeeft. De transmissie zorgt voor een groter acceleratievermogen en regenereert energie voor extra rijbereik.

Met de nieuwe ELECTRIC 65-elektromotor heeft de Spring Extreme een actieradius van 220 km (WLTP gecombineerd) en 305 km in de WLTP-stadscyclus. De ELECTRIC 45-elektromotor met een vermogen van 33 kW (45 pk) blijft onderdeel van de uitvoering Essential.

EXTENDED GRIP

Rijden op modderige, besneeuwde of gladde oppervlakken kan problemen opleveren met tweewielaandrijving. Het slimme Extended Grip-systeem van Dacia biedt bestuurders de vrijheid om buiten de gebaande paden te gaan. Extended Grip is standaard voor de uitvoering Extreme van de Sandero Stepway en Jogger. Het systeem is in te schakelen met een knop op de middenconsole. Extended Grip zorgt dat de wielen meer grip vinden op losse ondergrond doordat het de instellingen van de elektronische stabiliteitscontrole (ESC) aanpast.

De Duster, het iconische outdoormodel van Dacia, is leverbaar met vierwielaandrijving en blijft een van de betrouwbaarste SUV’s op de markt.

RUIMTE VOOR EEN GOEDE NACHTRUST

Het Sleep Pack is het eerste accessoire dat wordt gelanceerd als onderdeel van het InNature accessoire-aanbod. Het pakket is leverbaar voor alle uitvoeringen van de Jogger en maakt het mogelijk om het interieur in slechts enkele minuten om te toveren tot een slaapkamer. Dit verwijderbare accessoire past in alle bestaande en nieuwe exemplaren van de Jogger. De twee uitneembare stoelen op de derde zitrij van de zevenzitsvariant moeten worden verwijderd voordat het Sleep Pack kan worden gebruikt.

Het idee was om een simpel te gebruiken, uitneembaar en betaalbaar pakket te ontwikkelen.

Simpel: het pakket omvat drie essentiële componenten: een tweepersoonsbed dat zonder hulp in twee minuten is op te bouwen, een bergplank en bergruimte.

Uitneembaar: het pakket inclusief matras weegt nog geen 50 kg.

Betaalbaar: het Sleep Pack kost € 1.499,- bij aanschaf van een nieuwe Jogger. Dit slimme en eenvoudige accessoire is bedoeld als aanvulling op de kampeeruitrusting die de meeste klanten toch al bezitten (zoals een koelbox en een draagbaar kookstel). Het Sleep Pack zou minder aantrekkelijk en duurder zijn als het ook dergelijke uitrusting zou omvatten.

Geoptimaliseerde bagageruimte, discreet Sleep Pack en riante afmetingen

Als de hoedenplank in de normale positie is aangebracht, is het Sleep Pack volledig aan het oog onttrokken en oogt de Jogger als een gewone vijfzitter. De slimme constructie van de houten box zorgt dat de bergruimte van 220 liter te allen tijde toegankelijk is, ongeacht of het bed is opgebouwd of niet. In de normale positie is de hoedenplank met Dacia logo gewoon als bergplank te gebruiken.

Het schuifbare bedsysteem omvat ook een matras van 190 x 130 cm. Opgebouwd biedt het bed minimaal 60 cm hoofdruimte.

Andere accessoires van het InNature Sleep Pack zijn:

 • verduisterende rolgordijnen voor alle ruiten, voor controle over licht en privacy.
 • een slimme tent die aan de Jogger kan worden gebouwd als de achterklep is geopend, voor extra slaapruimte.

NU TE BESTELLEN

“Nu we onze nieuwe merkidentiteit hebben gelanceerd voor al onze modellen, lanceren we ook een nieuwe uitvoering voor diverse modellen in het gamma van Dacia. De uitvoering Extreme benadrukt onze liefde voor het buitenleven en geeft extra betekenis aan onze merkbelofte. De Dacia Spring, Sandero Stepway, Duster en Jogger verschijnen allemaal in de uitvoering Extreme die een unieke, avontuurlijke uitstraling heeft met functies die passen bij een uitrusting voor buitenactiviteiten.”

Lionel Jaillet – VP, Dacia, Product Performance

over Dacia