Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

43 kW AC-snelladers nu beschikbaar §

Fastned verlaagt oplaadtijd Renault ZOE

Elektrische auto's

De aantrekkingskracht van de 100% elektrische Renault ZOE wordt nog groter dankzij de nieuwe 43 kW AC-snelladers die nu beschikbaar zijn bij openbare snellaadstations van Fastned. Hiermee kan het bereik van de Renault ZOE in korte tijd aanzienlijk worden vergroot.

De Renault ZOE is de enige elektrische auto met een zogenaamde ‘Caméléon lader’. Deze oplader waar Renault een patent op heeft, is compatible met elk vermogen tot 43 kW. Hiermee is de batterij via een oplaadpunt tussen dertig minuten en negen uur op te laden. Met de opening van de nieuwe Fastned snellaadstations is het nu mogelijk voor Renault ZOE-rijders om met 30 minuten opladen minimaal 100 kilometer bereik te genereren.

Fastned heeft als eerste aanbieder van openbare oplaadpunten de 43 kW AC-lader in gebruik genomen. Dit type snellader is bij uitstek geschikt voor de Renault ZOE en heeft slechts 30 minuten nodig om een lege batterij voor 80% op te laden. Het bereik van de Renault  ZOE is vastgesteld op 210 kilometer (volgens NEDC). Dit komt overeen met een reëel bereik tussen de 100 en 150 km.

De nieuwe 43 kW AC-laders zijn te vinden bij de Fastned-snellaadstations op de verzorgingsplaatsen Lageveen in Veeningen (A28 Meppel – Hoogeveen), De Panjerd in Veeningen (A28, Hoogeveen – Meppel), Bornheim in Wezep (A28 Harderwijk – Zwolle) en De Vundelaar in Wilp (A1 Deventer – Apeldoorn). Fastned start begin september met de bouw van tien extra snellaadstations op belangrijke locaties langs de snelwegen A2, A7, A12, A16 en A44. Renault ZOE-rijders worden daarmee nog meer geprikkeld om altijd en overal elektrisch te rijden. De locaties van Fastned zijn eenvoudig te vinden via de Fastned-app, beschikbaar voor Apple en Android.

Tags Laden ZOE

over Renault Group