Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Oprichting van nieuw wereldwijde onderneming voor levering van hybride, emissiearme motoren en transmissies

Geely en Renault Group ondertekenen raamovereenkomst voor productie aandrijflijnen

Corporate

Geely Holding Group (Geely Holding), Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto HK.0175) (hierna gezamenlijk “Geely” genoemd) en Renault Group hebben een niet-bindende raamovereenkomst ondertekend voor het oprichten van een nieuwe wereldleider op het gebied van de ontwikkeling, productie en levering van de beste hybride en thermische aandrijflijnen met een hoge energie-efficiëntie. Met deze raamovereenkomst bezitten Geely en Renault Group elk 50% van de aandelen in de nieuwe vennootschap.

Het nieuwe bedrijf zal als zelfstandige wereldwijde leverancier nieuwe generaties hybride-aandrijflijnen produceren en koolstofarme en emissiearme technologieën ontwikkelen vanuit vijf wereldwijde R&D-centra. Bij de start zal de nieuwe onderneming aan verschillende industriële klanten leveren, waaronder Renault, Dacia, Geely Auto, Volvo Cars, Lynk & Co, Proton, alsook Nissan en Mitsubishi Motors Company. Het partnerschap zou op een later moment ook aandrijflijnen kunnen leveren aan andere fabrikanten.

De nieuwe onderneming beschikt naar verwachting over zeventien fabrieken voor aandrijflijnen op drie continenten, met in totaal ongeveer 19.000 werknemers. De jaarlijkse gecombineerde capaciteit bedraagt meer dan 5 miljoen transmissies, verbrandings-, hybride- en plug-in hybride-motoren, om zo meer dan 130 landen wereldwijd te bedienen. Het gecombineerde productportfolio van Geely en Renault Group en de geografische voetafdruk van het nieuwe bedrijf biedt oplossingen voor 80% van de wereldwijde ICE-markt.

De aankondiging van deze overeenkomst valt samen met de Capital Market Day van Renault Group in Parijs, waar de groep een reeks initiatieven heeft voorgesteld om haar transformatie te versnellen en haar financiële doelstellingen op middellange termijn voor te stellen.

Luca de Meo, CEO van Renault Group: “Renault Group versnelt zijn transformatie met Renaulution om de hele nieuwe waardeketen in de autosector optimaal te benutten. We zijn dus blij dat we een ambitieuze overeenkomst hebben gesloten met Geely voor het blijven ontwikkelen van de technologieën voor verbrandingsmotoren en hybridemotoren, die de komende decennia essentiële onderdelen van de bevoorradingsketen in de sector zullen blijven. We zullen geavanceerde aandrijflijnen en geëlektrificeerde oplossingen kunnen aanbieden aan tal van automerken over de hele wereld, waardoor het marktpotentieel van deze koolstofarme technologie wordt benut.”

Eric Li, voorzitter van de groep Geely Holding: “Dankzij het akkoord dat we vandaag met Renault Group af hebben gesloten zullen we een wereldleider kunnen creëren op het gebied van hybride technologieën, om zo autofabrikanten overal ter wereld geavanceerde oplossingen met een hoge energie-efficiëntie aan te bieden. We kijken ernaar uit om samen te werken met Luca de Meo en zijn Renault-team om dit partnerschap te realiseren. Dit akkoord is gebaseerd op onze inzet om de technologische expertise en het merkenportfolio van onze groep te benutten. Hiermee kunnen we namelijk onze pioniersrol op gebied van duurzame ontwikkeling en waardecreatie voortzetten, wat leidt tot betere producten voor de klant.”

De nieuwe onderneming staat open voor nieuwe partners en aandeelhouders die zich aangetrokken voelen tot de mogelijkheid om wereldwijd bij te dragen aan de ontwikkeling van ecosystemen met lage of geen uitstoot.

Het project achter deze raamovereenkomst is naar verwachting in 2023 afgerond. De komende maanden wordt meer informatie over de nieuwe entiteit bekendgemaakt.

downloads

over Renault Group