Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Eerste verjaardag elektrische Renault gevierd bij Paleis van Versailles

Goede verkoopresultaten voor Renault ZOE

Persbericht

De Renault ZOE heeft een succesvol eerste jaar achter de rug: er zijn al meer dan 10.000 exemplaren van deze elektrisch aangedreven auto verkocht. In Nederland is de teller de zeshonderd gepasseerd. Renault heeft in het segment van elektrische auto’s in Europa een marktaandeel van meer dan 40%.

Renault vierde de eerste verjaardag en het verkoopsucces van de ZOE bij het Paleis van Versailles. 23 medewerkers, die werkzaam zijn in de bewaking, het tuinonderhoud en op de administratie, maken gebruik van Renault Z.E.-modellen. Dat zijn tien Twizy’s, tien Kangoos Z.E. en drie ZOE’s. Om de batterijen van deze auto’s op te laden zijn dertig laadstations geplaatst rond het Paleis.

Ambassadeurs
Renault had veertig ZOE-rijders op het Paleis van Versailles uitgenodigd om de eerste verjaardag van het model te vieren en om over hun ervaringen te vertellen. ZOE-rijders zijn ware ambassadeurs; voor velen was een proefrit al genoeg om overtuigd te raken van de kwaliteiten van de ZOE. 98% van de ZOE-rijders is tevreden over zijn auto en 97% zou de auto aanraden aan anderen. Ze prijzen het rijgedrag en het comfort dat de ZOE biedt: hij is stil, trillingvrij en accelereert soepel en zonder schokken.

Renault zal voor alle Nederlandse Renault ZOE rijders in het voorjaar het eenjarig jubileum vieren met een bijeenkomst.

Veilig
Niet alleen bij gebruikers krijgt de ZOE de handen op elkaar. Ook Euro NCAP, de organisatie die nieuwe auto’s test op hun crashbestendigheid, roemt de ZOE. De organisatie heeft de Renault uitgeroepen tot de veiligste elektrisch aangedreven auto van 2013.

foto's

over Renault Group