Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Groupe Renault levert exclusieve Dacia aan paus Franciscus

Personenauto's

SCHIPHOL-RIJK – Groupe Renault heeft een speciale Dacia Duster gedoneerd aan paus Franciscus. Het bijzondere model is speciaal aangepast aan zijn persoonlijke mobiliteitsbehoeften. De exclusieve Duster is vandaag tijdens een bezoek aan de residentie van de paus in Vaticaanstad overhandigd door Christophe Dridi, Managing Director bij Groupe Renault Roemenië en CEO van Automobile Dacia SA, en Xavier Martinet, General Manager bij Groupe Renault Italië.

De ‘pausmobiel’ van Dacia heeft een witte carrosserie en een beigekleurig interieur. Het model is gebaseerd op de Duster en is 4,34 meter lang en 1,80 meter breed. Het model is gebouwd door de afdeling prototypes van Dacia in Roemenië, in samenwerking met touringcarbouwer Romturingia.

“Het bijzondere model is speciaal aangepast aan zijn persoonlijke mobiliteitsbehoeften”

De aangepaste versie heeft vijf zitplaatsen, waarvan één een bijzonder comfortabele achterbank is. Andere zaken zoals het grote zonnedak, uitneembaar glazen dakpaneel, 30 mm verlaagd onderstel en extra ondersteuningselementen aan de binnen- en buitenzijde zijn ontworpen voor een gemakkelijkere in- en uitstap en extra gebruiksgemak bij gebruik rond het Vaticaan.

Met deze exclusieve Dacia Duster stelt Groupe Renault zijn ervaring ten dienste van de mobiliteitsbehoeften van paus Franciscus. “Met dit geschenk hernieuwt Groupe Renault zijn sterke en voortdurende toewijding om de mens centraal te stellen bij al zijn prioriteiten”, aldus Xavier Martinet.

over Renault Group