Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

IAA Transportation 2022 in Hannover: HYVIA versnelt uitrol activiteiten

Persbericht

 • HYVIA is aanwezig tijdens de IAA Transportation die van 20 t/m 25 september 2022 in Hannover (Duitsland) wordt gehouden. Het is voor het eerst dat het merk deelneemt aan een dergelijke grote autoshow. HYVIA is te vinden op stand E70 in Hal 13, naast de stand van Renault, waar het zijn complete aanbod van waterstofvoertuigen presenteert. Bezoekers kunnen uitgebreid kennismaken met de Master Van H2-TECH, Master City Bus H2-TECH (in een gesublimeerde versie) en Master Chassis Cab H2-TECH, evenals een H2-tankstation en prototypes voor brandstofcellen.
 • HYVIA start met tests met de Master Van H2-TECH in samenwerking met innovatieve partners, waaronder:
  • CHRONOPOST, de Franse leider op het gebied van pakketbezorging; ENGIE, een wereldwijd toonaangevende speler op het gebied van koolstofarme energie en diensten; ORANGE, een van de vooraanstaande aanbieders van telecommunicatiediensten in Frankrijk en de rest van de wereld; EQUANS, wereldleider op het gebied van multi-technische diensten.
  • In Duitsland: HAMBURGER HAFEN UND LOGISTIK AG, een grote Europese logistieke dienstverlener; PACKETA, een digitaal platform voor e-commerce en oplossingen voor pakketbezorging over de hele wereld; MAXIMATOR HYDROGEN GmbH, een toonaangevende leverancier en ontwikkelaar van waterstoftankstations en H2-technologie.

 • Wat betreft de Master City Bus H2-TECH:
  • Het distributienetwerk krijgt vorm met partners als PVI (Frankrijk), MELLOR (Zweden, Noorwegen en Finland), TRIBUS (Duitsland, Nederland, Denemarken, België en Luxemburg) en QIBUS (Italië).
  • De eerste pilotklanten zijn RATP Dev, een grote speler op het gebied van personenvervoer in Europa; B.E. GREEN, een pionier in de verhuur van emissievrije bussen in Frankrijk; MILLA, een pionier op het gebied van autonome bussen in Frankrijk; STROOMLIJN, een openbaarvervoerspecialist in Nederland.
 • Conversies voor de Master Chassis Cab H2-TECH zijn in ontwikkeling, vooral op het gebied van koelwagens, kippers, laadbakken en grote laadvolumes.
 • Last but not least: een aftersaleskanaal wordt opgezet, inclusief de opleiding en voorbereiding van pilotdealers in Europa – een strategische troef van ons ecosysteem.

“Iets meer dan een jaar na de oprichting van HYVIA zijn we hier op de IAA Transportation in Hannover in een land dat voorop loopt op het gebied van H2-mobiliteit. Bij deze gelegenheid presenteren we onze drie waterstofvoertuigen die stilaan de weg op gaan, met oplossingen en diensten uit het unieke ecosysteem dat we aanbieden. We danken de vele innovatieve en waardevolle partners die ons vertrouwen. De uitdaging van waterstofmobiliteit is enorm! Om dit doel te illustreren, hebben we deze zomer ook samengewerkt met het Alpine F1 Team tijdens de Formule 1 Grand Prix in Frankrijk om de technologische uitdagingen van waterstofmobiliteit uit te wisselen en te delen. De energietransitie en ons enthousiasme zijn de drijfveren om deze uitdagingen aan te gaan.” David Holderbach, CEO van HYVIA

over Renault Group