Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Kangoo Express breekt verbruiksrecord met de nieuwe Energy-motoren

Bedrijfswagens   KANGOO

De gloednieuwe dieselmotor voor de Kangoo Express, de Energy dCi 90 is een afgeleide van de Energy dCi 110. Met deze nieuwe motor is de Kangoo de zuinigste auto in zijn categorie, zowel voor verbruik als voor de CO2-uitstoot.

Met de Energy dCi 90 en 75 is de Kangoo opmerkelijk zuinig en schoon met een verbruik van slechts 4,4 l/100 km1 bij gemengd gebruik (NEDC) en een CO2–uitstoot van 115 gr/km. Met deze twee motoren kan de kilometerkostprijs van de auto dus aanzienlijk worden gedrukt. Naast de aanzienlijke bezuiniging op brandstof (-16 % of 0,8 l/100 km) is er ook nog de verruiming van het onderhoudsinterval naar 40 000 km / 2 jaar in plaats van 30 000 km / 2 jaar (beste in zijn klasse). In totaal is de kilometerkostprijs bij deze nieuwe motoren 14 % lager dan bij de dCi 90 en 75 en dat wordt met name gewaardeerd door zakelijke klanten.

Dit resultaat is bereikt door het technische DNA van het Energy dCi 110 motorblok (onlangs geïntroduceerd in de Mégane en Scénic) toe te passen in de 1.5 dCi 90 pk en 75 pk. De Energy dCi 90 en 75 bundelen technieken waarvan sommige rechtstreeks afkomstig zijn uit de Formule 1. De DLC (Diamond Like Carbon) coating die we bijvoorbeeld zien op de klepstoters van de nokkenas, worden al jarenlang gebruikt in de racewereld. Deze coatings hebben mechanische eigenschappen die zorgen voor veel minder wrijving en een hoger energierendement van de motor zodat deze beter presteert en minder verbruikt.

Tags Kangoo

over Renault Group