Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Make-over voor Logan MCV, Sandero en Sandero Stepway

Dacia   Logan MCV   Personenauto's   Sandero

Op de Autosalon van Parijs presenteert Dacia de vernieuwde Sandero, Sandero Stepway en Logan MCV. Het uiterlijk en het interieur zijn onder handen genomen, waarmee het gamma aan aantrekkingskracht wint. Hetzelfde geldt voor het aanbod motoren en transmissies. De vernieuwde Dacia-modellen zijn per direct te bestellen; de prijzen zijn bekend.

De Dacia-modellen hebben een nieuwe, herkenbare nieuwe lichtsignatuur. De LED-dagrijverlichting aan de voorzijde heeft een patroon van vier gestapelde driehoeken. De achterlichten hebben een signatuur van vier verlichte vierkanten (met uitzondering van de Logan MCV).  De nieuwe Logan MCV en Sandero delen het moderne voorbumperdesign met verchroomde details rond de luchtinlaat. De nieuw vormgegeven achterbumper accentueert het gespierde uiterlijk van de modellen. De Sandero Stepway heeft een nieuw vooraanzicht met designkenmerken van de Duster.

Ook het interieur van de modellen is vernieuwd. Opvallende details zijn de verchroomde accenten rond de vernieuwde ventilatieopeningen, op het dashboard en de middenconsole. De claxon is in het midden van het nieuwe vierspaaksstuurwiel geplaatst en voorzien van het Dacia-logo. Het gehele gamma is voorzien van nieuwe bekledingsstoffen. De interieurbekleding van de nieuwe Sandero Stepway heeft 3D-weefsel en is afgewerkt met verfijnd stiksel. De uitrusting van alle modellen is uitgebreid, zonder dat het invloed heeft op de betaalbaarheid.

Motoren en prijzen
De Logan MCV, de Sandero en de Sandero Stepway bieden keuze uit de aandrijflijnen TCE 90 Bi-Fuel Stop & Start, TCe 90 Stop & Start en TCE 90 Easy-R Stop & Start, alle met 90 pk (66 kW) vermogen. De prijzen van de Sandero beginnen bij € 10.990. De Sandero Stepway is er vanaf € 13.690. De prijskaart van de Logan MCV opent met € 11.790. Er is ook een dieselversie leverbaar van de Logan MCV, de dCi 90 Stop & Start. Die kost € 16.390 en heeft milieulabel B en 21% bijtelling bij zakelijk gebruik.

over Dacia