Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Nederlandse onderhandelingsdelegatie in Renaults ZOE naar klimaattop COP21

Persbericht   Personenauto's

SCHIPHOL-RIJK – Een Nederlandse delegatie van onderhandelaars is in een colonne van elektrische Renaults ZOE afgereisd naar de internationale klimaatconferentie COP21 in Parijs. Die staat volledig in het teken van de opwarming van de aarde. De colonne is een initiatief van Natuur & Milieu en Renault.

EMISSIEVRIJ REIZEN
Een delegatie van onderhandelaars, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en allerlei overheden reisde per Thalys naar de Franse hoofdstad Parijs. Daar wordt van 30 november tot en met 11 december de internationale klimaatconferentie COP21 gehouden. Renault nam het laatste deel van de rit voor zijn rekening: 12 Renaults ZOE stonden klaar om de Nederlandse afgevaardigden in colonne naar hun eindbestemming te rijden.

GEZONDHEID
“Elektrisch rijden is een van de grote klimaatoplossingen op mobiliteitsgebied. Het is dan ook van groot belang dat de onderhandelaars deze oplossing meenemen in Parijs. Ook voor de luchtkwaliteit en gezondheid van mensen heeft het grote voordelen als er vol wordt ingezet op elektrisch”, aldus Maarten van Biezen, hoofd mobiliteit bij Natuur & Milieu.

COP21
Tijdens de klimaatconferentie COP21 komen duizenden delegaties uit 195 landen bijeen om nieuwe afspraken te maken om gezamenlijk klimaatverandering tegen te gaan. Het huidige klimaatakkoord loopt af in 2020. Een nieuw akkoord is van belang om de wereldwijde temperatuurstijging onder de internationaal vastgestelde 2 graden Celsius te houden.

ALLIANTIE RENAULT-NISSAN
Als ’s werelds grootste producent van ’elektrische auto’s is de alliantie Renault-Nissan prominent aanwezig tijdens COP21 in Parijs. Er rijden maar liefst 200 elektrische Renaults en Nissans als shuttleservice. Nooit eerder werd een evenement met zo’n grote elektrische vloot ondersteund.

foto's

over Renault Group