Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Nieuwe Alpine Vision aanwezig op Concours d’Elégance Het Loo

Alpine   Concept Cars

Op 16 februari j.l. kondigde Alpine zijn retour aan op de premium sportautomarkt met de introductie van de spectaculaire Alpine Vision showauto. De spectaculaire Alpine Vision is tijdens het Concours d’Elégance Paleis Het Loo (2-3 juli 2016) voor het eerst in Nederland te zien.

De Alpine Vision is een voorbode van het design en de prestaties van de straatlegale sportauto die Alpine voor het einde van dit jaar onthult. Het design van de showauto is voor 80% gelijk aan dat van het productiemodel. De mix van elegantie en wendbaarheid maken van de tweezits coupé met middenmotor (viercilinder mét turbo) in elk opzicht een échte Alpine. De productie vindt in de Alpine-fabriek het Franse Dieppe plaats. De verkoop start in 2017, eerst in Europa en daarna in de rest van de wereld.

De Alpine Vision verkeert op Paleis Het Loo in uitstekend gezelschap, want uit de fabriekscollectie neemt Alpine ook een Willys Interlagos coupé uit Brazilië mee – in de basis een Alpine A110 – plus een Dinalpine, een zeldzame A110 cabriolet uit Mexico. Leden van Alpine-clubs zorgen verder voor een unieke mix aan Alpine-historie.

Tijdens het Internationaal Concours is er een speciale klasse voor Alpines, waarin vijf Alpines strijden om de titel ‘Best of Show’. De auto’s worden door een internationale jury beoordeeld op elegantie, originaliteit, restauratie en presentatie. Michael van der Sande, Managing Director van Alpine, is een van de juryleden. Kijk voor meer informatie over Concours d’Elégance Paleis Het Loo op www.concourselegance.com.

over Alpine