Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Scénic en Grand Scénic Energy dCi 130 Stop & Start

Nieuwe diesel motor met slechts 20 % bijtelling

SCHIPHOL-RIJK – Renault steekt veel energie in de ontwikkeling van milieuvriendelijke motoren. Dat bewijst de nieuwe dCi 130 motor, die vanaf heden in de Scénic en Grand Scénic verkrijgbaar is. Deze pittige dieselmotor koppelt optimale prestaties aan een lage CO2-uitstoot, waardoor zowel de Scénic en de Grand Scénic met 5- en 7 zitplaatsen in het gunstige bijtellingstarief van 20 % vallen en een energielabel A hebben.

Eerder dit jaar presenteerde Renault een nieuwe range zogenoemde ‘Energy’-motoren. Dankzij diverse innovatieve technieken hebben deze motoren een zeer laag brandstofverbruik, zonder aan prestaties in te boeten. Dat geldt ook voor de nieuwe dCi 130 krachtbron. Deze viercilinder common-raildieselmotor levert maar liefst 130 pk (96 kW) en een maximumkoppel van 320 Nm bij 1.500 toeren per minuut. Daarmee is de Renault dCi 130 motor de sterkste 1,6-liter dieselmotor op de markt!

20 % bijtelling
In de nieuwe dCi 130 motor zijn talloze geavanceerde technologieën toegepast om de emissies en het brandstofverbruik te verlagen, waaronder een Stop & Start-systeem, een lagedruk EGR-systeem en aanpassingen aan oliepomp en inlaatsysteem. Daarnaast zijn de dCi 130 motoren voorzien van een regeneratief remsysteem. Door al deze technieken ligt het gemiddelde brandstofverbruik onder de 4,5 l/100 km en bedraagt de CO2-uitstoot slechts 115 g/km. Dat betekent dat alle Scénics met de dCi 130 motor in de gunstige bijtellingscategorie van 20 % vallen.

De Renault Scénic Energy dCi 130 Stop & Start is vanaf heden verkrijgbaar vanaf 30.990 euro en de Renault Grand Scénic Energy dCi 130 Stop & Start vanaf 31.990 euro.

over Renault Group