Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault met vijf primeurs op AutoRAI 2015

Nieuwe Renault crossovers Kadjar en Espace stelen de show

Clio R.S.   ESPACE   KADJAR   Personenauto's

SCHIPHOL-RIJK – Renault presenteert op de AutoRAI 2015 (17-26 april) maar liefst vijf nationale primeurs. Naast twee nieuwe crossovers – de Renault Kadjar en Espace – zijn de sportieve Clio R.S. 220 EDC Trophy en de spectaculaire raceauto Renault Sport R.S. 01 voor het eerst in Nederland te bewonderen. Met de bijzonder vormgegeven en ultrazuinige EOLAB biedt Renault bezoekers een blik in de toekomst. Er is ook een terugblik in het verleden met maar liefst vijf Renaults in het Klassiekerpaviljoen.

Renault Kadjar
Renault breidt met de Kadjar zijn crossover-aanbod uit. De Kadjar combineert een verleidelijk design met hoogwaardige techniek en een verfijnd, sportief en rijk uitgerust interieur. De Renault Kadjar staat vanaf juni bij de Renault dealer in de showroom.

Renault Espace
De Renault Espace is uitgegroeid tot een grote, elegant gelijnde crossover. Het interieur van zowel de vijf- als de zevenpersoonsversie biedt een tot in detail uitgedachte flexibiliteit, terwijl veel aandacht en zorg is besteed aan design en kwaliteit. Vanaf begin juni staat de Renault Espace bij de dealer in de showroom

Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy
De Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy is de krachtigste Clio van dit moment. De indrukwekkende ‘hot hatch’ is niet alleen sneller en scherper dan de Clio R.S., maar ook exclusiever dankzij een extra sportieve uitstraling en een gelimiteerde oplage.

Renault Sport R.S. 01
De R.S. 01 is een raceauto die is ontwikkeld voor de raceklasse Renault Sport Trophy. Een 367 kW (500 pk) sterke V6 krachtbron van 3,5-liter cilinderinhoud zorgt voor de aandrijving van deze spectaculair ogende en aerodynamisch uitgekiende racer.

EOLAB
De Renault EOLAB is een van de concepten op de stand. Dankzij hightech lichtgewicht materialen zo’n vierhonderd kilo lichter dan een middenklasse model van gelijk formaat. Het samenspel van een driecilinder benzinemotor en een elektromotor resulteert in een verbruik van slechts 1 liter brandstof per honderd kilometer.

Renault DeZir conceptcar
Renault is op de AutoRAI ook aanwezig in hal 3 in het InnovationLAB met de DeZir. Deze conceptcar heeft een emotioneel en sexy design en met zijn sensuele belijning en felrode kleur weerspiegelt de DeZir pure passie. De Renault DeZir is ontworpen door de Nederlandse designchef van Renault Laurens van den Acker en illustreert zijn visie op de designtaal van Renault.

Lees hier het volledige persdossier.

over Renault Group