Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Nieuwe Renault Twingo GT biedt maximaal rijplezier

Personenauto's   TWINGO

SCHIPHOL-RIJK – Renault introduceert met de Twingo GT een ongekend sportieve stadsauto in het A-segment. De combinatie van een driecilinder turbobenzinemotor, een handgeschakelde versnellingsbak én achterwielaandrijving is uniek in deze klasse. De nieuwe Twingo GT beleeft zijn debuut tijdens het Goodwood Festival of Speed (23-26 juni 2016).

Meer vermogen en rijbeleving
De Renault Twingo GT combineert de dynamiek van een achterwielaangedreven stadsauto met de expertise van Renault Sport. De sportieve hatchback wordt aangedreven door een 0,9-liter (898 cc) Energy TCe turbobenzinemotor. Dankzij het geoptimaliseerde luchtinlaatsysteem en aangepaste motormanagementsysteem levert de driecilindermotor een vermogen van 81 kW/110 pk en 170 Nm trekkracht. De handgeschakelde transmissie met aangepaste overbrengingsverhoudingen draagt bij aan het levendige karakter van de Twingo GT.

Om optimaal en veilig te kunnen genieten van het prestatiepotentieel is het chassis van de Renault Twingo GT herzien. Ook is de wielophanging aangepast, het ESP-systeem opnieuw gekalibreerd en variabele besturing geïnstalleerd. Het resultaat is een scherp rijgedrag en een directe besturing om de bestuurder een nog intensere rij-ervaring te laten beleven.

Design geïnspireerd op Twin’Run Concept
De sportieve uitstraling van de Twingo GT is onmiskenbaar dankzij de speciale 17-inch Twin’Run wielen, luchtinlaat in het zijscherm, twee centraal geplaatste uitlaatpijpen en nieuwe carrosseriekleur Orange Piment. Het design van de derde generatie Renault Twingo is geïnspireerd op dat van de Twin’Run Concept en sluit perfect aan op het specifieke wielontwerp, de verlaagde wielophanging en de opvallende striping van de GT-uitvoering.

De Twingo GT wordt leverbaar in vier carrosseriekleuren: Orange Piment (nieuw), Gris Lunaire, Noir Etoilé en Blanc Glacier. Oranje details in het interieur, instaplijsten met Renault Sport-logo, aluminium pedalen en een met leder afgewerkte versnellingspook zijn eveneens kenmerken van de Twingo GT.

De levering van de Renault Twingo GT start in het najaar. Renault maakt de prijzen later dit jaar bekend.

Tags Twingo

over Renault Group