Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Niels Langeveld is King of Zolder!

Persbericht: Clio Cup Benelux Menzo 24 Hours of Zolder

Autosport

Niels Langeveld is aan een geweldige tweede deel van het seizoen bezig. In het verlengde van zijn succes in Assen, tijdens race 1, won de Nederlander de beide races tijdens de Menzo 24 Hours of Zolder. Zo behoudt hij zijn kansen op de titel, in de achtervolging op Sebastiaan Bleekemolen, die tweemaal tweede werd op het Limburgse asfalt. De derde plaatsen waren voor Robert van den Berg en thuisrijder Régis Gosselin, meteen ook tweemaal beste Junior. In de Clio Challenge werd het een zwart weekend voor kampioenschapsleider Wilbert Van den burg, die na een defecte motor in race 1 en een forfait in race 2, geen punten scoorde. Peter Schreurs deed daarentegen met twee zeges een enorme goede zaak in de strijd om het kampioenschap.

Race 1:

Niels Langeveld kon al snel zijn tweede startplek omzetten in een leidersplaats en hield de rest van de race de meute achter zich. Ondanks een safety car, na een crash van Stéphane Polderman aan de snelle Bianchi-bocht, was hij sneller dan Sebastiaan Bleekemolen en Robert Van den Berg, die in de allerlaatste meters de derde plaats van Régis Gosselin kon afsnoepen. Ronald Morien, Michael Bleekemolen, Loris Hezemans en Jelle Beelen volgden binnen de tien seconden in de top 8, nogmaals het bewijs van het stevige niveau van de merkencup van Renault.

Niels Langeveld: “De wagen was zo fantastisch goed, beter nog dan in de kwalificaties, waar ik tweemaal op een zucht van de polepositie strandde. Ik moet het team bedanken voor het enorme werk dit weekend, want dit was misschien wel de beste Clio waarmee ik ooit reed. Met zo’n wagen heb je vertrouwen en ik kon echt strak naar de zege rijden.”

De pechvogel van de dag was Melvin De Groot, die na een risicovol manoeuvre van zijn teamgenoot Sebastiaan Bleekemolen op de bekende heuvel van Zolder diende op te geven. Ook Dekker Racing zag zijn beide rijders, Jan Muys en Marcel Dekker, met schade uit de wedstrijd verdwijnen, net als Maurits Sandberg van Certainty Racing Team.

In de Clio Challenge kreeg een dolgelukkige Peter Schreurs het gezelschap op het podium van nieuwkomer Teun van Dam en Stan Van Oord.

Teun van Dam: “Ik ben echt verheugd over mijn deelname aan deze Clio Cup, het kampioenschap is echt goed georganiseerd en ik zou zeker willen terugkomen. Uiteraard doet dit podium mij enorm plezier, zo aankomen in een kampioenschap is echt mooi.”

Race 2:

Niels Langeveld deed het gewoon opnieuw, het leek eenvoudig, maar dat was het uiteraard niet. De rijder van Certainty Racing Team reed weer van start tot finish aan de leiding, met achter hem een enorm gevecht voor de tweede plek, finaal gewonnen door Sebastiaan Bleekemolen. Régis Gosselin zette zijn foutje van de laatste meters van race 1 recht en pakte de derde stek, voor Robert van den Berg die misschien wel zijn meest regelmatige weekend van het seizoen neerzette. Loris Hezemans, tweemaal tweede Junior, werd vijfde, een knap resultaat voor de jonge Brusselaar.

Regis Gosselin: “Geweldig om nog eens op het podium te staan! Ik ben in Spa tweemaal sterk begonnen, maar heb ondertussen heel wat leergeld betaald. Met deze derde plaats zet ik mijn progressie verder en ik hoop in Spa, over goed vijf weken, weer van me te laten spreken.”

Voor het team Bleekemolen werd het een dramatische race, met opgaven voor Michael Bleekemolen (remmen), Ronald Morien (crash) en Melvin De Groot (crash).

In de Clio Challenge weer Peter Schreurs, ditmaal voor Benjamin van den Berg en Stan Van Oord, dolgelukkig met een tweede opeenvolgende podium.

Peter Schreurs: “Ik pak hier de leiding in het kampioenschap… Wat kan ik meer zeggen? Wat een fantastisch weekend is het geworden. Met dank aan het hele team van BS. Ik heb echt een droomweekend beleefd.”

(einde)

Kampioenschap: 1. S. Bleekemolen 178, 2. N. Langeveld 144, 3. M. De Groot 102, 4. M. Dekker 100, 5. R. Gosselin 87, 6. M. Braams 86…

Tags Clio Cup

over Renault Group