Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Optimaal comfort, vertrouwde kwaliteit en minimale gebruikskosten

Personenvervoerders nieuwe Renault Trafic en Master nu te koop

SCHIPHOL-RIJK – Renault is gestart met de verkoop van de personenvarianten van de nieuwe Trafic en de Master. Voor beide modellen is het interieur specifiek ontworpen voor comfortabel personenvervoer, met standaard negen zitplaatsen en een kwalitatief hoogwaardige afwerking. De Renault Trafic Passenger arriveert in februari 2015 bij de dealers en is leverbaar voor prijzen vanaf 21.750 euro. De Renault Master Combi komt in december 2014 en is er voor prijzen vanaf 22.250 euro. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en BPM.

De nieuwe Renault Trafic Passenger is leverbaar in de uitrustingsniveaus Authentique, Expression en Turbo2, en in de lengtevarianten L1H1 en L2H1 (Grand Passenger). In het comfortabele interieur met standaard 8+1 zitplaatsen zijn alle stoelen voorzien van driepuntsgordels en hoofdsteunen. Het praktische karakter komt tot uiting in de 180o openslaande achterdeuren, de opklapbare achterste zitrij en de vele bergvakken. De chauffeur wordt verwend met standaardvoorzieningen als elektrisch bedienbare zijruiten en buitenspiegels, Electronic Stability Control met Extended Grip en Hill Start Assist. Ook standaard is de R-Plug & Radio met geïntegreerde display, R&GO functionaliteit, Bluetooth-connectiviteit, DAB digitale radio en bediening op het stuurwiel.
Zaken als airconditioning, in carrosseriekleur gespoten bumpers en een armsteun voor de bestuurder zijn vanaf het uitrustingsniveau Expression standaard. De rijk uitgeruste Turbo2 wordt geleverd met onder meer luxe stoelbekleding, aircobediening achterin, een schuifdeur aan weerszijden en parkeersensoren.

Twin-turbo
De Renault Trafic Passenger profiteert van dezelfde robuuste bouwwijze en efficiënte dieselmotoren waarmee de reguliere Trafic reeds indruk maakte. Behalve de beproefde dCi 90 en dCi 115 is de Trafic Passenger ook leverbaar met de Energy dCi 120 twin-turbomotor. Deze is er vanaf 24.050 euro en koppelt 120 pk (88 kW) vermogen aan een gemiddeld verbruik van 5,7 l/100 km (149 g CO2/km). Daarmee behoort de Trafic Passenger dCi 120 TT tot de zuinigste in zijn klasse. Voor meer kracht is er de dCi 140 TT, leverbaar vanaf het Expression-niveau en voor prijzen vanaf 26.450 euro. De Trafic Grand Passenger heeft in alle gevallen een meerprijs van 800 euro.

Master Combi
De Renault Master Combi is er in twee lengtevarianten. Ook bij deze extra ruime personenvervoerder is een 8+1-zitconfiguratie standaard, met driepuntsgordels en hoofdsteunen op alle zitplaatsen. Het ruimtelijke gevoel wordt versterkt door het enorme glasoppervlak, terwijl de twee 180o openslaande achterdeuren toegang bieden tot de zeer royale bagageruimte. Elektrisch bedienbare zijruiten, verwarmbare buitenspiegels en een bestuurdersstoel met arm- en lendensteun zorgen voor extra comfort en gemak, terwijl een bandenspanningscontrolesysteem en Electronic Stability Control met Extended Grip en Hill Start Assist het veiligheidsniveau verhogen. Airconditioning (495 euro) en diverse audiosystemen (vanaf 250 euro) zijn optioneel.
De Combi is gebaseerd op de Renault Master, die onlangs grondig is vernieuwd. Dat betekent dat hij met de nieuwste generatie dieselmotoren wordt geleverd. De prijzen beginnen bij 22.250 euro voor de Renault Master Combi dCi 110. Dan zijn er de dCi 125 en de dCi 150 met standaard Quickshift-transmissie, en de Energy dCi 135 en dCi 165 met twin-turbotechniek, met een uitzonderlijk lage CO2-emissie van 166 g/km.

Trabus en Bus
Behalve in L2H2-lengtevariant (vanaf 26.150 euro) is de Master Combi ook leverbaar in Trabus-uitvoering (vanaf 28.950 euro). Deze versie met dCi 150-motor is nieuw in het assortiment en is gebaseerd op de L3H2 Gesloten Bestel-uitvoering, maar dan mét ruiten en zonder zitplaatsen achterin. De Trabus is gehomologeerd voor ombouw tot bus.
Tot slot is er de klant-en-klare Renault Master Bus, die af fabriek wordt geleverd met 16+1 zitplaatsen. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer een digitale tachograaf, een elektrische opstaptrede onder de schuifdeur, zijmarkeringslichten, bergruimte boven de zitplaatsen en verlichting en luchtstroomopeningen boven iedere zitplaats achterin. De Renault Master Bus dCi 150 is leverbaar voor prijzen vanaf 38.450 euro. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en BPM.

Tags Master Trafic

over Renault Group