Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Prijzen nieuwe Dacia Spring: ongekend veel value for money

Dacia   Spring

Dacia maakt de vanafprijs bekend van de nieuwe generatie Dacia Spring Electric. Met een vanafprijs van € 18.950 is de nieuwe Spring nog altijd de voordeligste volwaardige elektrische personenauto van Nederland. Bovendien komen alle uitvoeringen in aanmerking voor € 2.950 SEPP-subsidie in 2024. Daardoor is de nieuwe Spring al te rijden vanaf € 16.000.

SUCCESVOL

De Dacia Spring maakt elektrisch rijden mainstream. Sinds de marktintroductie van het model in 2021 heeft Dacia al meer dan 140.000 exemplaren verkocht in Europa. In 2023 steeg de wereldwijde verkoop van de Spring naar een recordhoogte van liefst 61.803 exemplaren, een stijging van 26,4% ten opzichte van 2022. De Dacia Spring is daarmee de op twee na populairste elektrische personenauto van Europa. In Nederland zijn sinds de marktintroductie ruim 3.400 exemplaren van de Spring verkocht. Daarmee was de Spring de nummer 1 in zijn segment in 2023.

NIEUWE DACIA SPRING: NOG MEER KEUZE!

De Dacia Spring valt direct op met zijn nieuwe design, dat verscheidene overeenkomsten heeft met de nieuwe generatie Duster. De robuuste, assertieve styling versterkt de aantrekkingskracht van de Spring nog verder. Feitelijk is alleen het dak van de carrosserie overgenomen van het uitgaande model. Alle andere aspecten van de auto – zo ook het interieur – ondergingen een spectaculaire metamorfose. De nieuwe Dacia Spring is verkrijgbaar met keuze uit zes kleuren, waaronder de nieuwe tinten Beige Safari en Brick Red.

“Sinds zijn lancering in 2021 heeft de Dacia Spring een actieve rol gespeeld bij het mainstream maken van elektrische mobiliteit, met meer dan 140.000 verkochte exemplaren in Europa. Dit succes bevestigt de vraag naar betaalbare elektrische voertuigen. Voortbouwend op onze ‘design-to-cost’-benadering blijven we met de nieuwe Spring een concurrerend elektrisch aanbod leveren met een vanafprijs van minder dan € 20.000, verbeterde uitrusting en nog steeds met een gecombineerd rijbereik van 225 km op basis van de WLTP-cyclus.”

– Xavier Martinet, SVP, Dacia, Marketing Sales & Operations

RIJKE UITRUSTING

De Dacia Spring heeft een bijzonder rijke uitrusting. Zo is de uitvoering Expression standaard uitgerust met het multimediasysteem Media Control met bedieningsknoppen op het stuur. Het systeem geeft media-informatie en telefoongesprekken weer op het digitale instrumentenpaneel. Het systeem bevat ook twee luidsprekers, Bluetooth-connectiviteit en een USB-poort.

Het uitgebreide Media Nav Live-systeem is standaard op de Extreme-uitvoering. Voor de Expression is dit systeem optioneel verkrijgbaar. Media Nav Live omvat een groot 10-inch centraal touchscreen met 8 jaar ondersteuning van connected navigatie, realtime verkeersinformatie en voortdurend up-to-date Europese kaarten. Media Nav Live ondersteunt ook draadloze Apple CarPlayTM en Android AutoTM. Twee USB-C-poorten maken het systeem compleet.

De nieuwe Dacia Spring beschikt ook over een reeks nieuwe rijhulpsystemen die voldoen aan de nieuwste Europese veiligheidseisen. Denk hierbij aan een geavanceerd botspreventiesysteem met herkenning van voertuigen, voetgangers, fietsers en motorfietsen, maar ook verkeersbordherkenning met snelheidswaarschuwing, parkeerhulp achter, lane departure warning, een rijstrookassistent, vermoeidheidsherkenning en het noodoproepsysteem eCall. Voor extra bedieningsgemak heeft Dacia een slimme My Safety-knop toegevoegd voor gemakkelijke toegang tot de configuratie van rijhulpsystemen.

EXTRA KRACHTIGE ELECTRIC 65-MOTOR

Standaard beschikt de Spring over een elektromotor met een vermogen van 33 kW (45 pk). Een elektromotor van 48 kW (65 pk) biedt een extra dynamische acceleratie. Deze motorvariant accelereert van 0 naar 100 km/u in minder dan 14 seconden. Voor de elektromotor van 45 pk – die perfect geschikt is voor gebruik in de stad – geldt een 0-100-tijd van minder dan 20 seconden. De sterkere elektromotor is niet alleen leverbaar voor de uitvoering Extreme, maar ook voor de Expression.

De nieuwe Spring is de enige volledig elektrische auto in Europa met een gewicht van minder dan 1.000 kilogram. Het leeggewicht van de Extreme-topversie bedraagt 984 kilogram. De auto is – ondanks toevoegingen op het gebied van rijhulpsystemen en extra uitrusting – slechts 6 kilogram zwaarder dan het uitgaande model. Dankzij het bescheiden voertuiggewicht en de efficiënte aandrijflijn heeft de Spring een gemiddeld energieverbruik van slechts 14,6 kWh/100 km (WLTP). De nieuwe Dacia Spring is daarbij niet alleen in aanschaf aantrekkelijk, maar ook in gebruik.

OPLADEN

Dacia rust de nieuwe Spring standaard uit met een 7 kW-boordlader voor laden met wisselstroom (AC), waarmee de batterij bij een openbaar laadpunt in circa vier uur volledig is op te laden. De mogelijkheid om de batterij in 45 minuten van 20 tot 80% op te laden bij een snellaadstation met een DC-laadvermogen van 30 kW is optioneel op de 65pk elektromotor.

PRIJZEN DACIA SPRING

Voor de Dacia Spring Electric 45 Expression geldt een aantrekkelijke vanafprijs van € 18.950. Inclusief SEPP-subsidie daalt die vanafprijs naar slechts € 16.000. Kijk voor meer informatie over de nieuwe Dacia Spring op dacia.nl.

Bekijk voor meer gedetailleerde informatie over de nieuwe Dacia Spring het eerder gepubliceerde persdossier.

Meer beeld op de internationale mediasite

over Dacia