Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Prijzen nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy bekend

MEGANE R.S.

SCHIPHOL-RIJK – Renault heeft de prijzen van de nieuwe extra sportieve Renault Mégane R.S. bekendgemaakt. De nieuwste loot aan de fameuze Trophy-stamboom is verkrijgbaar vanaf € 55.540,-. De Renault R.S. Trophy 300 GPF met handgeschakelde zesversnellingsbak is er vanaf € 56.340,-.

De 260 km/u snelle Trophy-uitvoering weet met zijn sportieve cupchassis en geoptimaliseerde 1,8-liter turbomotor met 300pk (221 kW) optimaal de kwaliteiten van de Renault Mégane R.S. te benadrukken. In combinatie met de razendsnelle EDC-automaat levert de turbomotor 420 Nm aan koppel. Bij de handgeschakelde versie is dat 400 Nm.

De R.S. Trophy onderscheidt zich door een Torsen® mechanisch sperdifferentieel, high-performance Bridgestone Potenza S001 banden, zwevende aluminium/gietijzeren remschijven, een sportuitlaat met vlinderkleppen en het Cupchassis met 25% stijvere dempers, 30% stijvere veren en 10% stijvere anti-rollbar. De speciale lichtgewicht lithium-ion 12V accu is uniek in dit segment.

De nieuwe Mégane R.S. Trophy is standaard uitgerust met de nieuwste generatie Recaro-stoelen met Alcantara-bekleding. Daarnaast is de Trophy geschikt voor dagelijks gebruik dankzij de verschillende rijmodi en de prestaties van het R.S. Vision verlichtingssysteem. Het R.S. Monitor telemetriesysteem draagt bij aan de optimale circuitbeleving. Het uiterlijk onderscheidt zich van de reguliere R.S. door zijn 19-inch lichtmetalen wielen ‘Jerez’ en rode remklauwen. Lichtgewicht lichtmetalen wielen ‘Fuji Light’ in de maat 19-inch zijn optioneel leverbaar en 2,0 kg per stuk lichter. Bovendien worden deze wielen geleverd met Bridgestone Potenza S007 banden.

over Renault Group