Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Bijeenkomst van vijftig exemplaren van klassieke hatchback

Renault 4 viert 50e verjaardag

Persbericht

SCHIPHOL-RIJK - Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de Renault 4 verscheen. Om dat te vieren verzamelde Renault Nederland – in samenwerking met de Renault 4 Club Nederland – op zaterdag 23 april vijftig exemplaren van het klassieke model voor een feestelijk evenement.

Hoogtepunt van de bijeenkomst was de uitbeelding van de typenaam ‘R4’ met alle vijftig aanwezige Renaults 4 en hun bezitters. Dit spektakel vond plaats op het parkeerterrein van gastheer en Renault-dealer Nieuwendijk Bollenstreek in Hillegom. Het was dubbel feest voor Nieuwendijk, want de dealer opende onlangs een ‘Centre Classique’, gespecialiseerd in het onderhoud en de reparatie van klassieke Renault-modellen.

Colonne
De feestelijke R4-meeting markeerde ook de laatste dag van de AutoRAI van dit jaar, waar de 50-jarige R4 ook te zien was. Na afloop van de festiviteiten in Hillegom werden de vijftig klassieke Renaults in colonne door hun eigenaars naar Amsterdam gereden, om daar acte de présence te geven bij de afsluiting van het grootste autofeest van Nederland.

Dubbel jubileum
De Renault 4 werd in 1961 geïntroduceerd en was een van de eerste hatchbacks. Ook was de 4 de eerste Renault met voorwielaandrijving. Het model bleef in diverse varianten tot in 1993 in productie; in totaal rolden zo’n acht miljoen Renaults 4 van de band. De auto was tot 1986 te koop in Nederland. In 1991 – dertig jaar na de introductie van de Renault 4 – werd de Renault 4 Club Nederland opgericht. Dat betekent dat de club dit jaar twintig jaar bestaat en dus een dubbel jubileum viert.

over Renault Group