Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault 5 Prototype ontmoet zijn voorouders op IAA Mobility München

Concept Cars

De iconische Renault 5 viert binnenkort zijn vijftigste verjaardag. Deze pittige vijftiger krijgt vandaag bovendien een afstammeling, de Renault 5 Prototype.

De ziel van een merk schuilt in zijn erfenis. Om die ziel waarde te geven en glorietijden te laten herleven moet Renault eraan gehecht blijven en er inspiratie uit putten. Dat is de taak van de Renault 5 Prototype: laten zien dat Renault de elektrische auto in Europa voor iedereen beschikbaar maakt, met een moderne benadering van de populaire en essentiële auto. Net als zijn tijdloze voorganger.

De Renault 5 Prototype is een charmante, compacte stadsauto die een van Renaults tijdloze sterren resoluut naar de toekomst brengt dankzij een moderne, volledig elektrische aandrijving. Hij behoudt bovendien zijn ludieke en speelse karakter, dankzij de gele carrosseriekleur met hoog ‘popgehalte’.

Het designteam van Gilles Vidal inspireerde zich op dit iconische model uit het wereldwijde erfgoed van Renault, de R5. De Renault 5 Prototype neemt de grote lijnen van het originele design over. De modernisering komt ook tot uiting in de gekozen afwerking en materialen, die inspiratie putten uit de wereld van elektronica, meubilair en sport. 

Op de IAA Mobility München kunt u de Renault 5 Prototype ontdekken of herontdekken. Ook kunt u er genieten van de erfenis van het merk met de ruit, dankzij een tentoonstelling van vier modellen die de carrière van de Renault 5 hebben getekend. De tentoongestelde modellen zijn een oranje TL-uitvoering, een zwarte Le Car Van, een babyblauwe Électrique en een TX in champagnekleur.

over Renault Group