Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Arkana behaalt 5 Euro NCAP-sterren

ARKANA

SCHIPHOL-RIJK – Nieuwe Renault Arkana behoort tot de groep van de veiligste voertuigen en behaalt de maximumscore van 5 Euro NCAP-sterren.

Bescherming van de inzittenden:

De Nieuwe Renault Arkana is gebaseerd op het modulaire CMF-B-platform, zelfde als de Captur, en profiteert van een geoptimaliseerde carrosseriestructuur, vernieuwde stoelframes en gordelbevestigingen met pyrotechnische gordelspanners en krachtbegrenzers om alle inzittenden op hun plaats te houden. Renault is ook een ambassadeur van de Fix4Sure-technologie, die een uitstekende bescherming verzekert door te verhinderen dat inzittenden onder hun gordel doorschuiven.

Met zijn gespierde lijnen en zijn unieke geprofileerde stijl is nieuwe Renault Arkana bovendien een echte SUV die ideaal is voor het gezin: dankzij een ruim en comfortabel interieur zijn kinderzitjes eenvoudig te installeren op de buitenste plaatsen achterin.

Een compleet aanbod rijhulpsystemen voor meer comfort en veiligheid voor iedereen:

Nieuwe Renault Arkana is uitgerust met rijhulpsystemen van de nieuwste generatie. Zo dragen deze Advanced Driver Assistance Systems (kortweg ADAS) bij tot een veiliger en gemoedelijker rijgedrag: de Snelweg- en verkeersassistent, de verkeersbordenherkenning, de dodehoekwaarschuwing en de rijstrookwaarschuwing. Het actieve remhulpsysteem waarschuwt de bestuurder voor gevaarlijke situaties als er fietsers of voetgangers gedetecteerd worden en kan de wagen afremmen als die niet reageert. Een andere veiligheidsmaatregel is het optimaliseren van zicht en zichtbaarheid dankzij een 360°-camera, standaard gemonteerde ‘full led’-koplampen, een automatische ontsteking van de koplampen en een zelfdimmende binnenspiegel.

Ongeacht de weersomstandigheden, zowel overdag als ’s nachts, bij het inhalen en bij het wisselen van rijstrook, in de stad of tijdens het parkeren, dragen elk van deze rijhulpsystemen bij tot een betere veiligheid voor iedereen. Ze zorgen voor meer gemoedsrust en minder gevaar, voor de bestuurder en de passagier in de wagen alsook voor de kwetsbare weggebruiker daarbuiten.

De nieuwe Renault ARKANA wordt in het tweede deel van 2021 in Nederland geïntroduceerd. Prijzen zijn nog niet bekend.

over Renault Group