Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault brengt SYMBIOZ toekomsthuis naar Dutch Design Week in Eindhoven

Concept Cars

SCHIPHOL-RIJK – Renault toont het SYMBIOZ-huis tijdens de Dutch Design Week, die van 20 t/m 28 oktober 2018 in Eindhoven gehouden wordt. SYMBIOZ, bestaande uit een huis en een auto, maakte vorig jaar op de IAA in Frankfurt zijn werelddebuut. Nu kunnen bezoekers van de Dutch Design Week het huis bezoeken en ervaren hoe SYMBIOZ en zijn omgeving in de toekomst met elkaar kunnen communiceren. Het SYMBIOZ-huis staat op het Ketelhuisplein in Eindhoven en is van 20 t/m 28 oktober tussen 11:00 en 18:00 uur te bezoeken.

Met het SYMBIOZ-concept toont Renault zijn visie op de auto en zijn rol in de samenleving tot 2030: elektrisch aangedreven, autonoom, verbonden en volledig in het leven van de mens – en dus ook in zijn huis – geïntegreerd. Renault heeft de SYMBIOZ-auto en het huis fysiek met elkaar verbonden en het aantal manieren waarop ze met elkaar communiceren enorm vergroot.

SYMBIOZ-huis
Het SYMBIOZ-huis is 21 meter lang, 7 meter hoog en 8 meter breed. Het is voor Renault ontworpen door Marchi Architectes, een van de belangrijkste bureaus in Frankrijk. Het bedrijf heeft de warme, rond mensen gecentreerde benadering die ook in het design-DNA van Renault centraal staat. Het huis heeft twee verdiepingen. 80% van de rechthoekige begane grond bestaat uit helder glas, om zo veel mogelijk licht binnen te laten. Het huis heeft geen pilaren of muren, om beweging te vergemakkelijken en om een plek voor de SYMBIOZ-auto in de huiskamer te bieden. Van buitenaf is de binnen geparkeerde auto zichtbaar.

“Met het SYMBIOZ-concept toont Renault zijn toekomstvisie op de auto en zijn rol in de samenleving”

Het SYMBIOZ-huis en de SYMBIOZ-auto lijken op elkaar en delen hun architectuur: een stalen frame, veel grote glasoppervlakken en houten elementen. Ook voor het interieur van het huis en de auto zijn dezelfde materialen toegepast, zoals koper, marmer, porselein en diverse stoffen.

Autonome, verbonden auto
De Renault SYMBIOZ is een elektrisch aangedreven auto, die autonoom is en volledig verbonden met de omgeving. Bestuurder en inzittenden genieten van een interieur dat aanvoelt als thuis en dat speciaal voor autonoom rijden is ontworpen. Onderweg is de auto een verlengstuk van thuis. Als de auto in huis geparkeerd staat, doet hij dienst als een extra, mobiele, multifunctionele kamer.

De slimme verbinding tussen auto en huis is permanent. Inzittenden profiteren van optimaal gemak en plezier in hun digitale leven. Via het Internet of Things (IoT) is de SYMBIOZ-auto ook verbonden met open automatiseringstechnologie. Op deze manier is slimme communicatie tussen de auto en spullen thuis mogelijk.

over Renault Group