Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault CLIO en CAPTUR ook met LPG-installatie

CAPTUR   CLIO

SCHIPHOL-RIJK – Renault breidt het aanbod van de CLIO en CAPTUR verder uit met de TCe 100 Bi-Fuel. Deze motorvariant is uitgerust met een af-fabriek LPG-installatie zonder verlies aan bagageruimte en rijdt ook op benzine. Dankzij de lage CO2-uitstoot van 93 g/km voor de CLIO en 107 g/km voor de CAPTUR zijn de Bi-Fuel-uitvoeringen in alle gevallen € 300,- lager geprijsd dan dezelfde versie zonder LPG-installatie.

Voordelig rijden

De Bi-Fuel-versies van Renault vormen een interessant en milieuvriendelijk alternatief dankzij de aanzienlijk lagere brandstofprijs van LPG ten opzichte van benzine. Ondanks de hogere motorrijtuigenbelasting is het vanaf zo’n 5.000 kilometer per jaar al voordeliger om op LPG te rijden. Bovendien stoot een LPG-motor vrijwel geen roetdeeltjes uit en minder CO2 dan een vergelijkbare benzinemotor. Dat laatste vertaalt zich in een lagere BPM-toeslag en in het geval van de TCe 100 Bi-Fuel zelfs in een lagere consumentenprijs ten opzichte van dezelfde uitvoering zonder LPG-installatie. De fabrieksgarantie van twee jaar zonder kilometerbeperking is hetzelfde als bij elke andere CLIO en CAPTUR.

De TCe 100 Bi-Fuel is gebaseerd op de beproefde TCe 100 driecilinder turbomotor van Renault die is aangepast voor het gebruik van LPG. Het vermogen van 74 kW (100 pk) is ongewijzigd, terwijl de Bi-Fuel-versies van de CLIO en CAPTUR met een CO2-uitstoot van respectievelijk 93 en 107 g/km toonaangevend zijn in hun klasse.

CLIO TCe 100 Bi-Fuel

De Renault CLIO TCe 100 Bi-Fuel is beschikbaar in twee uitvoeringen. De prijzen beginnen bij € 19.090,- voor de uitvoering Zen. Deze is standaard uitgerust met onder meer airconditioning, LED Pure Vision koplampen, het Renault EASY LINK-multimediasysteem met 7-inch touchscreen, 16-inch designwielen en een reeks geavanceerde rijhulpsystemen.

De uitvoering Intens heeft een meerprijs van € 2.000,- ten opzichte van de Zen en is voorzien van kenmerkende C-vormige LED-dagrijverlichting, elektronisch geregelde airco, Renault handsfree card, parkeersensoren achter, elektrisch inklapbare buitenspiegels en MULTI-SENSE waarmee de rijbeleving naar wens is in te stellen.

CAPTUR TCe 100 Bi-Fuel

De Renault CAPTUR TCe 100 Bi-Fuel is – behalve de uitvoeringen Zen en Intens met dezelfde uitrusting als bij de CLIO – ook beschikbaar in de uitvoering Life. Met een prijs vanaf € 21.790,- is dit de voordeligste CAPTUR in het aanbod.

Tot de standaarduitrusting behoren onder meer Active Emergency Braking, Lane Keep Assist en Safe Distance Warning, LED Pure Vision koplampen, cruisecontrol, lichtsensor en elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels. De luxere uitvoeringen Zen en Intens zijn er vanaf respectievelijk € 23.690,- en € 25.690,-.

De Bi-Fuel-versies zijn per direct te bestellen, de Renault Clio arriveert deze maand en de Captur in mei bij de Nederlandse dealers.

over Renault Group