Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Lage tarief geldt voor Energy dCi 90 Hatchback en Estate

Renault Clio ook in 2015 met 14 % bijtelling

Personenauto's

SCHIPHOL-RIJK – De Renault Clio Hatchback en Estate blijven voor zakelijk rijders zeer aantrekkelijk. Met zijn tot 82 g/km verlaagde CO2-uitstoot komen de versies met de Energy dCi 90 motor ook in 2015 in aanmerking voor het gunstige bijtellingstarief van 14 %. Deze dieselversie is bovendien uiterst zuinig, met een gemiddeld verbruik vanaf 3,2 l/100 km. De lage brandstofconsumptie gaat samen met dynamische prestaties. De motor reageert zeer soepel en energiek op het gas en levert veel trekkracht bij lage toerentallen.

De Renault Clio is op dit moment marktleider in het B-segment, met een marktaandeel van 4,43 %. Van begin januari 2014 tot en met september is dit model goed voor bijna 13.000 registraties. De Clio ligt daarmee mijlenver aan kop in de verkoopstatistieken. Het succes is te danken aan het frisse, nieuwe uiterlijk en de moderne, zuinige drie- en viercilindermotoren die de verbruikskosten laag houden. Vooral de dieselversie Energy dCi 90 is door zijn 14 % bijtelling voor zakelijk rijders zeer interessant.

Technische aanpassingen
Per 2015 worden de grenswaarden voor de fiscale bijtelling voor een auto van de zaak opnieuw aangescherpt. Dat betekent dat diesel- en benzineauto’s met een CO2-uitstoot van 51 t/m 82 g/km in aanmerking komen voor het lage bijtellingstarief van 14 %. Om een CO2-uitstoot van 82 g/km te kunnen realiseren, heeft Renault de Energy dCi 90 voorzien van een STOP & START systeem, een regeneratief remsysteem, lagedruk-EGR (uitlaatgasrecirculatie) en een versnellingsbak met extra lange overbrengings-verhoudingen. De Energy dCi 90 levert een maximumvermogen van 90 pk (66 kW) en biedt een hoog koppel van 220 Nm.

over Renault Group