Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Elektrische concept car bij hoge uitzondering in Nederland

Renault DeZir steelt show tijdens ‘coolness’-symposium TU Delft

Concept Cars

SCHIPHOL-RIJK – Op 23 maart jl. kon het Nederlands publiek bij hoge uitzondering live genieten van de elektrische Renault DeZir. Deze spectaculaire concept car stal de show tijdens ‘The Essence of Cool’ op de TU Delft, een symposium over de ‘coolness’ van architectuur en design. Renault was verder aanwezig met de Try Z.E. Tour, bestaande uit elektrische Fluence Z.E.-, Twizy Z.E. en Kangoo Z.E.-modellen.

Als merk dat toonaangevend is op het gebied van design en techniek mocht Renault niet ontbreken tijdens het symposium ‘The Essence of Cool’ op de TU Delft. De sexy concept car DeZir is bovendien het eerste Renault-model van de hand van Laurens van den Acker, Hoofd Design bij Renault S.A. en zelf ook een oud-student van de TU Delft.De coole DeZir werd uitgebreid bewonderd door bezoekers van The Essence of Cool. Ger Bruens, Associate Professor Design Aesthetics van de TU Delft: ‘Ik ben diep onder de indruk van de bijdrage van Renault aan ons symposium. Het is geweldig om een bijzonder en prachtig studiemodel als de DeZir aan onze studenten te kunnen tonen. Ik zie iedereen genieten en zelf vind ik deze auto ook een lust voor het oog.’

Try Z.E. Tour
Een andere ster van Renault was de Twizy, de vooruitstrevende elektrische stadsauto die vanaf april bij de Nederlandse dealers staat. Het was de eerste keer dat de Twizy aanwezig was op een publiek evenement. Ook de Fluence Z.E. en de Kangoo Z.E. waren er; studenten en andere bezoekers konden zelfs een proefrit maken in de elektrische modellen.De komende maanden is Renault bij meer toonaangevende evenementen aanwezig met zijn Z.E.-modellen.

Kijk voor meer informatie over alle Z.E.-modellen van Renault op www.renault-ze.nl.

The Essence of Cool
The Essence of Cool draait om de coolheid van producten en gebouwen. Het succes van bijvoorbeeld auto’s, kleding en meubelen hangt immers voor het grootste deel af van hoe cool ze zijn. Om studenten met de praktijk in aanraking te brengen, organiseerde de TU Delft dit symposium. Studenten konden lezingen bijwonen van beroemde architecten en designers. In aanloop naar het symposium konden studenten bovendien hun eerste schreden op het ontwerppad zetten door mee te doen aan de ontwerpwedstrijd voor een cool product. De resultaten zijn tijdens het symposium tentoongesteld. Wie weet herbergt deze groep wel de nieuwe Laurens van den Acker!

over Renault Group