Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault eerste merk dat Waze integreert in multimediasysteem

Renault is het eerste automerk dat modellen met geïntegreerde navigatie van Waze aanbiedt. Deze functie is beschikbaar voor de nieuwe Renault Austral en de 100% elektrische Renault Megane E-Tech electric met het multimediasysteem OpenR Link met Google-integratie.

Dankzij de integratie van Waze in het multimediasysteem van Renault zijn alle navigatiefuncties direct toegankelijk via de verticale 12-inch touchscreen. Zonder een smartphone te hoeven gebruiken, profiteren bestuurders van real-time verkeersinformatie, favoriete routes en opgeslagen bestemmingen op het centrale, duidelijk afleesbare beeldscherm. Tijdens het gebruik van Waze blijven andere voertuigfuncties toegankelijk, evenals de muziek die in de auto wordt afgespeeld. De bestuurder hoeft zich geen zorgen te maken over de smartphone of usb-kabel.

Hoe krijg je toegang tot Waze in de auto?
Klanten kunnen de Waze-app voor het OpenR Link-multimediasysteem eenvoudig downloaden en installeren. Dat kan rechtstreeks vanuit Google Play via de OpenR Link-interface in de auto, of via de MyRenault-app op een smartphone, waarna eenvoudig een nieuw Waze-account kan worden aangemaakt of een bestaand account is te gebruiken. Bovendien is het installeren en gebruiken van Waze altijd gratis.

“Renault is het eerste automerk dat Waze direct via het multimediasysteem in de auto aanbiedt, zonder een smartphone te hoeven gebruiken. We zijn ervan overtuigd dat Waze-gebruikers deze nieuwe functie zullen waarderen als zij in de Renault Austral of Megane E-Tech electric rijden, geheel in lijn met onze strategie om klanten een intuïtieve, meeslepende en connected rijervaring te bieden.”
Jérôme Seror, Director of Digital Customer Experience bij Renault

“Naarmate er steeds meer Waze-gebruikers gebruik maken van in-car platforms en deze technologie zich verder blijft evolueren, is het belangrijk dat wij hen de beste rijervaringen bieden. Daarom zijn we blij en trots om onze samenwerking met Renault aan te kondigen. De integratie van Waze met real-time routes, navigatie en waarschuwingen in het multimediasysteem van de volgende generatie Renault modellen zorgt voor een soepelere en meer gestroomlijnde rijervaring. We kijken ernaar uit om deze nieuwe ervaring in 2023 naar zoveel mogelijk gebruikers over de hele wereld te brengen.”
Aron Di Castro, Director of Marketing and Partnerships bij Waze

Over Renault
Al ruim een eeuw ontwikkelt, produceert en verkoopt Renault bedrijfswagens om te voldoen aan de behoeften van professionals over de hele wereld. De Express, Kangoo, Trafic en Master zijn iconische voertuigen die wereldwijd bekend staan om hun innovaties die het dagelijks leven van gebruikers eenvoudiger maken. Renault Pro+ is al meer dan tien jaar Europees leider op een aantal markten (ICE en elektrisch). Het biedt duurzame, gepersonaliseerde en intelligente mobiliteitsoplossingen door een unieke combinatie van oplossingen, diensten en financiering die ontworpen zijn om de zaken van professionals te vereenvoudigen en te stimuleren. Het combineert innovatieve digitale oplossingen, erkende reparateurs en een netwerk van bedrijfswagenexperts via meer dan 600 Renault Pro+ centra in meer dan 30 landen.

Over Waze
Waze lost mobiliteitsuitdagingen op door mensen en technologie samen te brengen. Het is een platform waarmee gebruikers verkeersgegevens kunnen delen, de Waze-kaart up-to-date kunnen houden en elkaar kunnen waarschuwen voor incidenten – allemaal manieren om onze dagelijkse mobiliteit te verbeteren. Dankzij zijn actieve gemeenschap over de hele wereld helpt Waze gemeenten en mobiliteitsbelanghebbenden om het verkeer te vergemakkelijken door hen te informeren over hun infrastructuur en de impact van stadsplanning.

over Renault