Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault en Eneco gaan samen Renault ZOE slim opladen

Elektrische auto's

SCHIPHOL-RIJK – Eneco-dochter Jedlix ontwikkelt een nieuwe app geschikt voor de Renault ZOE, zodat gebruikers de batterij kunnen laden met duurzaam opgewekte stroom op momenten dat de tarieven het gunstigst zijn. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn in de nachtelijke uren, als de productie van windenergie hoger is dan de vraag in de meeste Europese landen.

LAGERE STROOMKOSTEN VOOR ZOE-RIJDERS IN NEDERLAND
Marc van der Linden, lid van de Raad van Bestuur van Eneco: “Naar verwachting zijn er in 2020 drie miljoen elektrische auto’s in Europa. Om de CO2-uitstoot te verlagen, is het essentieel dat deze elektrische vloot groene stroom gebruikt. Ook is het belangrijk dat we overbelasting van het netwerk voorkomen als gevolg van hoge pieken als alle auto’s gelijktijdig worden opgeladen. Onze app vormt een directe verbinding tussen de elektrische auto en de levering van duurzaam geproduceerde elektriciteit. Het resultaat is dat ze duurzamer worden opgeladen en dat vraag en aanbod van energie meer in balans zijn. Daarnaast wordt het rijden in een elektrische auto nog voordeliger, omdat gebruikers de batterij laden tegen lagere stroomkosten.”

Eric Feunteun, Electric Vehicle Program Director bij Renault: “De elektrische auto’s van Renault ondersteunen de energietransitie in de auto-industrie. Ze dragen bij aan het vervangen van fossiele energie door duurzame energie. Met de slimme laadoplossing zoals ontwikkeld door Eneco, leveren de elektrische modellen van Renault een grote bijdrage aan de stabiliteit en betrouwbaarheid van het netwerk. Elektrische auto’s zijn daardoor niet onderdeel van het probleem, maar onderdeel van de oplossing. Ze kunnen elektriciteit opslaan op momenten dat er weinig fossiele energieproductie is en als de prijzen gunstig zijn. Onze samenwerking met Eneco maakt het rijden met de Renault ZOE nog aantrekkelijker en voordeliger en zal bijdragen aan de opmars van elektrisch rijden.”

ELEKTRISCHE AUTO BESTRIJDT OPWARMING VAN DE AARDE
De aan elektrisch rijden gerelateerde CO2-uitstoot daalt snel omdat bij de meeste landen het aandeel van duurzame energie in de totale energiemix toeneemt. Hernieuwbare energiebronnen worden benut bij 56% van de nieuwe energiecentrales die nu wereldwijd gebouwd worden. In Europa gaat het om zelfs 72%.

Renault is koploper op het gebied van betaalbare, volledig elektrische auto’s en is daarnaast de enige fabrikant die een compleet elektrisch modelgamma aanbiedt. Renault ziet de elektrische auto als een uitstekend middel tegen opwarming van de aarde.

De Renault-Nissan Alliantie is officieel partner van de COP21, de klimaatconferentie van de Verenigde Naties die van 30 november tot en met 11 december in Parijs wordt gehouden. De Alliantie levert 200 elektrische auto’s, waaronder 100 Renaults ZOE, om de deelnemers te vervoeren.

OVER ENECO / JEDLIX
Eneco heeft onlangs Jedlix opgericht om de slimme laaddiensten op internationale schaal aan te bieden. Deze stap sluit aan bij de ambitie van Eneco om duurzame energie voor iedereen beschikbaar te maken. In de nabije toekomst zijn de diensten van Jedlix ook beschikbaar voor andere duurzame energiebedrijven.

OVER RENAULT
Groupe Renault bouwt auto’s sinds 1898. Nu is het een internationale groep met meerdere merken die meer dan 2,7 miljoen auto’s verkoopt in 125 landen (cijfers 2013) met 37 productiecentra en bijna 118.000 medewerkers. Om de grote technologische uitdagingen van de toekomst aan te kunnen en de strategie van duurzame winstgevendheid te kunnen voortzetten, versterkt Groupe Renault zijn internationale ontwikkeling en samenhang tussen de drie merken (Renault, Dacia en Renault Samsung Motors). Daarnaast zijn elektrische auto’s, de alliantie met Nissan en de samenwerking met AVTOVAZ, Daimler en Mitsubishi belangrijke pijlers. Met 12 titels in 36 jaar is Renaults expertise in de Formule 1 bijzonder waardevol vanwege de bijdrage aan innovatie, merkbeleving en bekendheid.

Foto 2: Links Marc van der Linden, lid Raad van Bestuur van Eneco en rechts Eric Feunteun Electric Vehicle Program Director Renault.

Tags ZOE

over Renault Group