Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault EZ-GO: Autonome, elektrisch aangedreven, robo-auto concept voor gedeelde stedelijke mobiliteit debuteert op de Autosalon van Genève

Renault EZ-GO, een visie op gedeelde stedelijke mobiliteit

Concept Cars

In 1898, toen de wereld net kennismaakte met het fenomeen auto, reed Louis Renault met de eerste auto met directe overbrenging door Rue Lepic, een van de steilste straten van Parijs. 120 jaar geleden was het een nog nooit vertoonde technisch prestatie. Hiermee veroorzaakte Renault een revolutie op het gebied van mobiliteit – de sleutel tot meer vrijheid en de eerste stap op weg naar rijplezier en autosport.

EZ-GO

Al vijf generaties laat Renault zich inspireren door de passie voor autorijden en autosport, om klanten de vrijheid te bieden om van een Easy Life te genieten als zij in een Renault rijden. De merken van Groupe Renault ontwikkelen – in de geest van zijn innovatieve oprichter – betaalbare auto’s die het leven in elke levensfase gemakkelijker maken.

Er is een nieuw tijdperk op het gebied van mobiliteit aangebroken en er zijn ingrijpende wijzigingen op komst. Zowel voor gebruikers als fabrikanten. De visie van Groupe Renault blijft hetzelfde: duurzame mobiliteit bieden voor iedereen, nu en in de toekomst. Dat betekent dat de groep een pioniersrol heeft als het gaat om de ontwikkeling van emissievrije voertuigen, vroegtijdig nieuwe trends en behoeften in de markt onderkent en nieuwe transportoplossingen aanbiedt aan iedereen die dat wenst – zowel in eigendom als gedeeld. Renault is ervan overtuigd dat deze visie relevanter is dan ooit, gezien de technologische en maatschappelijke ontwikkelingen, de verwachtingen van klanten en de wettelijke regelgeving die de toekomst van mobiliteit gaan bepalen. De rol van Renault in dit nieuwe tijdperk is helder.

Er is een nieuw tijdperk op het gebied van mobiliteit aangebroken en er zijn ingrijpende wijzigingen op komst. Zowel voor gebruikers als fabrikanten.

In stedelijk gebied – waar naar verwachting in het jaar 2050 zo’n 70% van de bevolking woont – zoekt men naar manieren om zich efficiënter en voordeliger te verplaatsen, zodat minder tijd verloren gaat in files en het zoeken naar een parkeergelegenheden. Gedeelde mobiliteit, beschikbaar wanneer die nodig is en eventueel als aanvulling op de eigen auto, spreekt steeds meer mensen aan. Vanwege het gemak, maar ook uit noodzaak – zoals jongeren en ouderen, die ofwel zich geen eigen auto kunnen permitteren of niet (meer) kunnen autorijden.

De mobiliteit van de toekomst is elektrisch, verbonden en autonoom. De consument kiest of hij zelf rijdt of gereden wil worden, met of zonder bestuurder aan boord, in voertuigen die steeds meer geïntegreerd zijn in de infrastructuur, in steden die ‘smart’ zijn door sensors, connectiviteit en allerlei innovaties die zijn ontwikkeld om het leven in de stad aangenamer te maken. Groupe Renault bereidt zich al lang voor op deze ontwikkeling, onderzoekt nieuwe oplossingen en hanteert een open, innovatieve benadering met zijn partners in het ecosysteem en die in de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi.

In het najaar van 2017 presenteerde Renault zijn toekomstvisie op persoonlijke mobiliteit met de SYMBIOZ Concept en de SYMBIOZ-demonstratieauto. In 2018 presenteert het de visie op gedeelde mobiliteit met Renault EZ-GO.

Lees hier verder in het volledige persdossier.

Kijk voor informatie over de visie van Groupe Renault op gedeelde mobiliteit via: http://sharedmobility.group.renault.com/en/

over Renault Group