Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Group en STMicroelectronics kondigen hun strategisch partnerschap in power elektronica aan

Persbericht

Renault Group en STMicroelectronics kondigen vandaag hun strategische samenwerking aan voor het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en de levering aan Renault Group van de producten en de bijbehorende packagingoplossingen van STMicroelectronics voor power elektronica van batterijaangedreven en hybride voertuigen. Deze technologieën, die bedoeld zijn om het vermogensverlies te verminderen en de efficiëntie ervan te verbeteren, zullen een grote impact hebben op het rijbereik en het opladen van elektrische voertuigen. Dat zal leiden tot goedkopere batterijen, meer kilometers per laadbeurt, kortere laadtijden en lagere kosten voor de gebruiker.

Renault Group en STMicroelectronics zullen samenwerken om de energieprestaties van de toepassingen van Renault Group voor elektrische en hybride voertuigen te verbeteren. Hiervoor zullen ze gebruikmaken van de halfgeleidertechnologieën en -producten van STMicroelectronics. Beide groepen werken samen aan de ontwikkeling van efficiënte, aangepaste en modulaire componenten en steunen daarbij op het inzicht in de technologische behoeften van Renault Group op het vlak van siliciumcarbidesystemen (SiC), galliumnitridetransistors (GaN) en aanverwante kasten en modules. Als hoofdpartner van Renault op het vlak van innovatie zal STMicroelectronics vanaf 2026-2030 over aanzienlijke gegarandeerde volumes beschikken voor het jaarlijkse gebruik van deze vermogensmodules en -transistors.

“We zijn verheugd samen te werken met marktleider STMicroelectronics om zijn geavanceerde power elektronica te integreren en samen technologieën te ontwikkelen om de energiecapaciteit van de batterijen van onze elektrische en hybride voertuigen en hun prestaties te verbeteren, zowel onderweg als tijdens het opladen. Dit partnerschap garandeert de toekomstige bevoorrading van belangrijke componenten die het energieverlies met 45% zullen verminderen en de kosten van de elektrische aandrijflijn met 30% zullen verlagen. Deze technologische samenwerking zal ons helpen in onze ambitie om elektrische voertuigen algemeen toegankelijk te maken doordat ze tegelijk betaalbaar en rendabel worden”, vertelde Luca de Meo, CEO van Renault Group.

“ST loopt voorop in de ontwikkeling van geavanceerde halfgeleiders van groot vermogen waarmee de mobiliteitssector kan overschakelen op geëlektrificeerde platformen. Dankzij energie-efficiëntere producten en oplossingen op basis van hoogtechnologische materialen zoals siliciumcarbide en galliumnitride zullen we Renault Group ondersteunen in zijn strategie voor de volgende generatie elektrische en hybride platformen”, vertelde Jean-Marc Chéry, Voorzitter van de Directie en Algemeen Directeur, STMicroelectronics. “ST en Renault Group delen een gemeenschappelijke visie op de noodzaak van een duurzamere mobiliteit. Dit partnerschap is een nieuwe stap in de evolutie naar een koolstofneutrale mobiliteit, die reeds door de sector en de toeleveringsketen is gestart. ”

Duurzame ontwikkeling en duurzame technologie staan centraal in de visie en oplossingen van Renault Group en STMicroelectronics. Voor ST is dit strategisch partnerschap bovendien een bewijs dat zijn technologieën en producten onontbeerlijk zijn voor de transitie naar een duurzamere mobiliteit en een geavanceerd energie- en vermogensbeheer in alle soorten systemen en apparaten. De overgang naar energie-efficiëntere technologieën en de verbetering van de energieprestaties voor de werking van volledig elektrische en hybride voertuigen zullen Renault Group in staat stellen om zijn emissiereductie concreet te blijven verbeteren. Deze evolutie ligt ook in lijn met zijn doelstelling om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa en tegen 2050 wereldwijd.

Een presentatie over het technologische ecosysteem van Renault, inclusief de strategische samenwerking met STMicroelectronics, zal worden gedeeld tijdens de online conferentie Renault eWays op woensdag 30 juni 2021 om 11 uur (CET). Tijdens dit evenement zullen Luca de Meo en zijn team de strategie voorstellen om Renault Group aan de top van de elektrificatie te positioneren door betaalbare en rendabele elektrische voertuigen te produceren. Klik hier om deel te nemen aan het evenement en de Q&A met de analisten.

over Renault Group