Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Green Deal-overeenkomst van start gegaan

Renault is partner van overheid voor emissievrije stadsdistributie

SCHIPHOL-RIJK – Renault is een van de partners met wie de overheid emissieloze stadsdistributie wil stimuleren. Op 21 november gaf staatssecretaris Wilma Mansveld in Groningen het feestelijke startsein voor de Green Deal “0-Emissie Stadslogistiek”.

Renault Nederland is een van de koplopers die de Green Deal ondertekend hebben. Renault is dan ook een van de meest vooruitstrevende leveranciers van volledig elektrisch aangedreven auto’s, die voor stedelijke distributie geschikt zijn. Met de Renault Kangoo Z.E. en de Renault Twizy Cargo biedt Renault perfecte oplossingen op maat voor betaalbare, emissieloze stedelijke mobiliteit en stadslogistiek.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wil gemeenten en bedrijven helpen om te komen tot emissievrije stadslogistiek. Dit streven vloeit voort uit de in 2013 gemaakte afspraken. In het kader van de SER-besprekingen is toen afgesproken dat in 2050 in steden het 0-Emissiebeleid moet zijn geconcretiseerd.
Het bereiken van 0-Emissie vraagt organisatorische, technologische, sociale, financiële en juridische aanpassingen. Met de Green Deal focust het ministerie van Infrastructuur en Milieu nu vooral op pionierende gemeenten en bedrijven die zich vrijwillig actief willen inzetten voor concrete duurzaamheidsprojecten.

Ideaal voor schone distributie in krappe binnensteden
Renault levert de Kangoo Z.E. voor prijzen vanaf 20.195 euro (Excl. BTW, de huur van de batterij en eventuele subsidies). De laadruimte heeft een volume van maximaal 4 kubieke meter, met 650 kg laadvermogen. De 60 pk (44 kW) sterke elektromotor biedt meer dan voldoende prestaties voor stadsdistributie. Met een topsnelheid van 130 km/uur is met de Kangoo Z.E. bovendien ook buiten de stad prima te rijden. De actieradius bedraagt maximaal 125 kilometer.
De Renault Twizy Cargo is ideaal voor schone distributie van kleine goederen in krappe binnensteden. Hij biedt een bagageruimte van 156 liter met 75 kg laadvermogen. Deze bagageruimte is toegankelijk via de afsluitbare achterklep. De Twizy Cargo is leverbaar in twee versies, met een topsnelheid van 45 of 80 km/uur. De prijzen beginnen bij 6.990 euro.

over Renault Group