Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Kangoo Z.E. verkozen tot International Van of The Year 2012

Bedrijfswagens   KANGOO Z.E.

De Kangoo Z.E., de 100% elektrische bestelwagen van Renault, is verkozen tot ‘Van of the year 2012’; een onderscheiding die wordt toegekend door een jury van 22 Europese journalisten gespecialiseerd in bedrijfswagens. Het is de eerste keer dat een elektrische auto deze titel wint van talrijke mededingende bedrijfswagens met een verbrandingsmotor. De jury werd overtuigd door de Zero Emission* eigenschappen van de kleine bestelwagen, maar ook door zijn praktische en economische kwaliteiten die aansluiten bij de verwachtingen van de markt. De Kangoo Z.E. komt vanaf eind november op de markt en heeft al drie prijzen gewonnen. Naast de ‘International Van of The Year 2012’, is de kleine bestelwagen bekroond in Denemarken en Ierland.

Met een totaal van 104 van de 168 punten, heeft de Kangoo Z.E. de begeerde titel ‘Van of The Year 2012’ gewonnen voor de Iveco Daily, Fiat Ducato en VW Caddy. De Trofee is uitgereikt aan Jean-Marie Hurtiger, Directeur van de Afdeling Bedrijfswagens van Renault, tijdens de openingsavond van de 14e editie van de Internationale ‘Trailer’ beurs in België. De juryvoorzitter, Pieter Wieman, verklaarde: “Met de Kangoo Z.E. maakt Renault het aanbod elektrische auto’s toegankelijk voor de bestelwagenrijders in Europa. De auto levert een grote bijdrage aan het milieu, hetgeen op dit moment één van de grootste problemen is bij het goederentransport over de weg”.

Jean-Marie Hurtiger verklaarde: “Deze prijs is een beloning voor het werk dat Renault heeft verricht. Alle afdelingen van het bedrijf zijn bij dit avontuur betrokken geweest, van de onderzoeksbureaus tot de fabriek van Maubeuge, of de commerciële kant.”

De Kangoo Z.E., een Renault bedrijfswagen
Renault, sinds 1998 de nummer 1 van de bedrijfswagens in Europa, heeft zijn bedrijfswagengamma uitgebreid met de Kangoo Z.E., de elektrische versie van de Kangoo. Het is de 1e 100% elektrische bestelwagen die volledig door een constructeur in de fabriek wordt geproduceerd. Door de plaatsing van de batterij onder de vloer, behoudt de Kangoo Z.E. hetzelfde laadvermogen en dezelfde afmetingen als de versie met verbrandingsmotor. De Kangoo Z.E. is leverbaar in 2 lengtes en 3 versies die allemaal worden geproduceerd in de MCA Maubeuge fabriek in Frankrijk op dezelfde lijn als de Kangoo met verbrandingsmotor. Het gaat om de Kangoo Z.E., de Kangoo Z.E. Maxi 2 zitplaatsen en de Kangoo Z.E. Maxi 5 zitplaatsen. Met deze verscheidenheid kan worden voldaan aan talrijke behoeften van zakelijke klanten, met een laadvolume van 3 tot 4 m3, en de mogelijkheid van goederentransport en personenvervoer.

De allereerste Z.E. die voor iedereen toegankelijk is
De Kangoo Z.E., de eerste auto van het Renault Z.E.-gamma, staat nu bij de Nederlandse Renault Z.E.-dealers, vanaf € 20.000 excl. BTW. De batterij kan worden gehuurd vanaf € 72 (excl. BTW) per maand voor 36 maanden en een maximum jaarkilometrage van 10.000.

Net op de markt en nu al meermaals bekroond
De titel ‘International Van of the Year 2012’ is onlangs toegevoegd aan de reeks prijzen die de Kangoo Z.E. in Europa in de wacht heeft gesleept. Dit is namelijk, na de titel ‘ Van of the Year 2012’ in Denemarken door een jury bestaande uit autojournalisten en die van ‘Fleet transport green commercial 2012’ in Ierland door een jury van experts op het gebied van Fleet Transport Awards, de 3e trofee die de Kangoo Z.E. wint.

* In gebruik

over Renault Group