Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Toptechnieken voor maximaal rijplezier

Renault Laguna modeljaar 2013:

Personenauto's

Een modern en dynamisch design De Renault Laguna Hatchback en Estate Modeljaar 2013 krijgen nieuwe LED-dagrijverlichting. De mistlampen zijn vervangen door LED-dagrijverlichting, die het moderne karakter accentueren. Er zijn nieuwe 16 inch lichtmetalen wielen leverbaar, die het dynamische profiel van de Laguna Modeljaar 2013 mooi tot zijn recht laten komen.

Het uitrustingsniveau Bose® versterkt zijn premium positionering met een nieuwe bekleding, nieuwe, specifieke 17 inch wielen en een hoogglans zwart radiofront.

Zuinige, schone motoren en een lage kilometerkostprijs
De Laguna Hatchback en Estate Modeljaar 2013 worden in Nederland leverbaar met drie dieselmotoren, de dCi 110, de Energy dCi 150 Stop & Start en de dCi 175. De dCi 110 is leverbaar met zowel een handgeschakelde als een automatische EDC-versnellingsbak. De handgeschakelde versie verbruikt slechts 4,2 l/100 km* en is de CO2-uitstoot laag met 109 g/km* bij de Laguna Hatchback en 112 g/km* bij de Laguna Estate. Gekoppeld aan de automatische EDC-versnellingsbak met dubbele koppeling verbruikt de Laguna slechts 4,3 l/100 km*. De CO2-uitstoot is in dit geval 113 g/km* voor de Laguna Hatchback en 115 g/km* voor de Laguna Estate, waarmee de Laguna Modeljaar 2013 tot de beste van zijn klasse hoort op het gebied van CO2-uitstoot.
De Energy dCi 150 Stop & Start gekoppeld aan de handgeschakelde 6-versnellingsbak, verbruikt slechts 4,5 l/100 km* en stoot hij maar 118 gram CO2/km* uit bij de Laguna Hatchback en 120 gram CO2/km* bij de Laguna Estate.
De dCi 175 gekoppeld aan een automatische 6-versnellingsbak stoot 150 gram CO2/km* uit bij de Laguna Hatchback en Estate Modeljaar 2013 met een verbruik van 5,7 l/100 km*.

De Laguna Coupé modeljaar 2013 wordt in Nederland leverbaar met twee dieselmotoren, de dCi 110 en de dCi 175. Voor de dCi 110 gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak is de CO2-uitstoot 109 g/km*.
De dCi 175 gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak, stoot 126 gram CO2/km* uit met een verbruik van 5,7 l/100 km*.

Toptechniek in iedere Laguna: Renault R-Link, Bose® geluid en 4Control-chassis
De Laguna Modeljaar 2013 heeft het nieuwe multimediasysteem met internet Renault R-Link waarin alle multimediafuncties zijn ondergebracht: navigatie, radio, Bluetooth® en audiostreaming (aansluitmogelijkheden voor losse apparatuur). Renault R-Link biedt ook diensten voor de auto en ook een uitgebreide catalogus met apps, die vanuit de auto kunnen worden gedownload. Deze functies worden bediend via een groot touch screen met een diagonaal van 7 inch (18 cm) met een eenvoudige en intuïtieve ergonomie, door spraakherkenning of via de knoppen naast het stuur.

In de Laguna Modeljaar 2013 is de geluidskwaliteit geweldig dankzij het Bose® audiosysteem, garantie voor topgeluid op maat. Het Bose® audiosysteem van de Renault Laguna Modeljaar 2013 omvat 10 luidsprekers en een digitale versterker die het Bose®-signaal verwerkt en 6 aparte equalizer kanalen. Via de centrale luidspreker in het dashboard komt het geluid zuiver en centraal door waardoor alle inzittenden, rechts of links in de auto, van het geweldige geluid kunnen genieten. In de wielkast links achter zit een neodyme speaker voor de weergave van de lage tonen die voor een hele getrouwe weergave zorgt door de hele auto heen.

Voor echt rijplezier en rijcomfort, is de Laguna Modeljaar 2013 uitgerust als de versies met een 4Control-chassis. Met het 4Control-systeem met vier gestuurde wielen biedt het chassis een nog strakker rijgedrag, betere wendbaarheid bij manœuvres, een ongeëvenaarde stuurprecisie waardoor de auto als vanzelf in de goede koers komt, rijplezier ongeacht de rijsnelheid en een bijzonder hoge actieve veiligheid.
Voor de versies van de Laguna Modeljaar 2013 met R-Link, wordt de specifieke app ‘4Control monitor’ aangeboden (later leverbaar). Met ‘4Control monitor’ kan de bestuurder in real time de werking van het 4Control-systeem op het rijgedrag van de Laguna bekijken.

Het 4Control-chassis wordt aangeboden met de Energy dCi 150 of 175 pk.

Kwaliteit, uiteraard
De Laguna III staat vooral en bij iedereen bekend om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid, zijn rijprestaties (nog beter door het 4Control-chassis) en zijn veiligheidsniveau dat tot de beste van zijn klasse behoort.
Bij de lancering in 2007 was één van de belangrijkste doelstellingen van de Laguna III ervoor zorgen dat Renault weer zou gaan behoren tot één van de beste constructeurs op het gebied van Productkwaliteit en Service. En dat is nu gelukt, met de Laguna is dat doel bereikt.

*gehomologeerd verbruik en gehomologeerde uitstoot.

over Renault Group