Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Megane E-Tech electric rijdt recordaantal emissievrije kilometers tijdens Dutch Design Week

Renault blikt terug op een succesvolle Dutch Design Week (DDW). Het merk was dit jaar opnieuw partner van het designevent (21 t/m 29 oktober in Eindhoven) en stelde 35 Renault Megane E-Tech electric modellen ter beschikking als gratis shuttledienst tussen de vele locaties van DDW. Daar werd gretig gebruik van gemaakt door de bezoekers, wat resulteerde in een recordaantal emissievrije kilometers dat in Eindhoven is afgelegd. Ook was er veel belangstelling voor de getoonde modellen op de Renault stand en de presentatie van Laurens van den Acker: “Van Scenic Vision naar Scenic E-Tech electric”

DDW is het grootste designevenement van Noord-Europa dat jaarlijks in Eindhoven wordt gehouden, waarbij innovatieve designs van circa 2.600 internationale ontwerpers worden tentoongesteld aan ruim 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Renault was dit jaar opnieuw partner van het evenement en stelde 35 Renault Megane E-Tech electric modellen ter beschikking als gratis, 100% elektrische shuttledienst. Deze ‘Renault Design Rides’ werden ingezet om bezoekers te vervoeren tussen de ruim honderd verschillende locaties van DDW in Eindhoven. En met succes, want de bezoekers maakten gretig gebruik van de Design Rides.  De Renault Megane E-Tech electric modellen reden gezamenlijk zelfs een recordaantal van 67.000 emissievrije kilometers door Eindhoven. Daarmee werd circa 100.000 kilogram CO2 bespaard. Het laden van de auto’s gebeurde op een van de grootste mobiele laadpleinen in Europa, dat speciaal voor DDW was aangelegd.

Het partnerschap met DDW was voor Renault ook de ideale gelegenheid om zich te profileren in de wereld van vooruitstrevend design, een thema dat bij het merk hoog in het vaandel staat. Op de eigen stand van Renault in het Klokgebouw maakte de volledig nieuwe Scenic E-Tech electric zijn nationale debuut. Er was ook veel aandacht voor de drie aanwezige, unieke Renault conceptauto’s die in samenwerking met gerenommeerde designers zijn ontwikkeld: de Twingo x Sabine Marcelis, de R5 Diamant by Pierre Gonalons en de R4 Suite n4 by Mathieu Lehanneur.

Als klap op de vuurpijl kwam ook Laurens van den Acker, Chief Design Officer van Renault Group, naar Eindhoven. Hij gaf op 28 oktober een presentatie over het proces van ontwerp naar productie met de duurzaam ontworpen Renault Scenic E-Tech electric als voorbeeld. Zijn optreden kon rekenen op bijzonder veel belangstelling vanuit het DDW-publiek en gaf extra glans aan de betrokkenheid van Renault als partner van DDW.

over Renault Group