Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault met bijzondere klassieke modellen op Concours d’Elégance Paleis Het Loo 2018

Personenauto's

SCHIPHOL-RIJK – Renault is dit jaar met een groot aantal historische automobielen aanwezig op het Concours d’Elégance Paleis Het Loo. De bijzondere exemplaren zijn niet alleen afkomstig van Renault Design en Renault Classics, maar ook beschikbaar gesteld door particuliere eigenaren naar aanleiding van een Facebook-oproep eerder dit jaar.

Renault bestaat dit jaar 120 jaar en staat tijdens het Concours d’Elégance Paleis Het Loo in het teken van Renault 120 jaar Easy Life. Modellen die aansluiten op dit thema en op het Concours getoond worden, zijn onder andere de Renault Type B uit 1899, naar verluidt de eerste automobiel ooit met een volledig gesloten bestuurderspositie. Ook aanwezig zijn de Renault 8, een Renault 30 en de Renault 16 van eind jaren zestig, die wordt beschouwd als de eerste hatchback in de middenklasse.

“De spectaculaire R.S. 2027 Vision slaat een brug van het verleden naar de toekomst”

Andere bijzondere ‘Franse specials’ die op het Concours d’Elégance zijn te bewonderen, zijn onder meer een Vivaquatre, de NN en zelfs de Town Car uit 1905. En wat te denken van de bijzondere Étoile Filante met gasturbinemotor, waarmee Renault in 1956 een snelheidsrecordpoging deed. De spectaculaire R.S. 2027 Vision slaat een brug van het verleden naar de toekomst en laat zien hoe de Formule 1 er in de toekomst uit kan zien.

Het Concours d’Elégance Paleis Het Loo vindt dit jaar plaats van vrijdagmiddag 29 juni tot met zondag 1 juli in Apeldoorn, tickets zijn te bestellen via: www.thetrial.nl/tickets/tickets-concours-elegance-2018.

over Renault Group