Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Anouk Poelmann aangesteld als Algemeen Directeur per 1 april 2021

Renault Nederland kondigt nieuwe Algemeen Directeur aan

Persbericht

In het kader van het strategisch plan «Renaulution» en de ontwikkeling naar een nieuwe organisatie van Groupe Renault per merk, kondigt Groupe Renault de benoeming aan van Anouk Poelmann als Algemeen Directeur van Renault Nederland per 1 april 2021.

De van oorsprong Nederlandse Anouk Poelmann heeft eerder tal van directie en senior managementfuncties bekleed in marketing & sales in de automotive retail en grote internationale organisaties in het buitenland. Poelmann is onder meer werkzaam geweest als Vice-President Sales & Marketing bij de PAG groep (Volvo,Jaguar,Land Rover) in Moskou en als Managing Director van Volvo in Zwitserland. Hierna vertrok zij naar Australië om aan de slag te gaan als Managing Director PSA Australië.
Anouk Poelmann was tot voor kort Managing Director van Renault Australië waar ze vanaf april 2019 werkzaam was. Onder haar leiding, transformeerde en groeide Renault uit tot een premium alternatief voor bestaande volumemerken op de Australische markt.

Met deze benoeming wordt de nieuwe Nederlandse leiding gecompleteerd zoals opgezet door de Europese organisatie. VP Sales & Operations, Renault Brand Cluster Europe & Maghreb, Guillaume Josselin: “Het doet ons bijzonder genoegen om Anouk te verwelkomen bij Renault Nederland. Anouk sluit zich aan op een belangrijk moment vanwege de versterking van onze Europese structuur en de opzet van Renault Nederland als stand alone markt. Met haar ruime ervaring en haar bewezen leiderschapscapaciteiten is Anouk van uitermate belang in deze nieuwe fase van onze organisatie.”

“Ik ben zeer verheugd om bij Renault Nederland te werken, op dit moment waarop de Groupe Renault wordt geherpositioneerd en waar ik deel uit kan maken van de weg naar het succes van de onderneming”, aldus Anouk. “Renault is een bedrijf met een sterke geschiedenis en aansprekende kernwaarden, ondersteund door een uitstekend product, betrokken dealers en gepassioneerd personeel. En de timing is uitstekend, want we lanceren een sterk merk- en productoffensief. ”

Jérôme Pannaud, huidig Managing Director Renault Benelux zal per 1 april 2021 worden aangesteld als Algemeen Directeur Renault België Luxemburg. In afwachting van de komst van Anouk Poelmann, zal Pannaud tot 1 april a.s. tevens de ad-interim functie van Algemeen Directeur van Renault Nederland vervullen.

Anouk Poelmann heeft een MBA titel in Business, Finance, Commerciële Economie van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

over Renault Group