Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault nieuwsbrief – februari 2021

Persbericht

• Nieuw: maandelijkse Renault nieuwsbrief
• Overzicht van het belangrijkste nieuws van vorige maand
• Focus op: Renault 5-prototype
• Binnenkort te ontdekken

RENAULT 5 PROTOTYPE: de wedergeboorte van een cultmodel, moderner dan ooit.

Renault 5 Prototype is een charmante, compacte stadswagen die een van Renault zijn meest tijdloze iconen resoluut naar de toekomst katapulteert dankzij een moderne, zuiver elektrische toets. Hij behoudt bovendien zijn ludieke en speelse karakter, dankzij het gele koetswerk met hoog ‘pop’-gehalte.

FOCUS OP…

RENAULT 5 PROTOTYPE: de wedergeboorte van een cultmodel, moderner dan ooit.

Renault 5 Prototype is een charmante, compacte stadswagen die een van Renault

Zijn meest tijdloze iconen resoluut naar de toekomst katapulteert dankzij een moderne, zuiver elektrische toets. Hij behoudt bovendien zijn ludieke en speelse karakter, dankzij het gele koetswerk met hoog ‘pop’-gehalte.

Het designteam van Gilles Vidal inspireerde zich op een iconisch model uit het wereldwijde erfgoed van Renault, de R5. Renault 5 Prototype neemt de grote lijnen van het originele design over. De moderne aanpak komt ook tot uiting in de gekozen afwerking en materialen, geïnspireerd op de wereld van elektronica, meubilair en sport.

WIST U DIT?

Reeds in 1972 stelde Renault een elektrische versie van de Renault 5 voor. Deze Renault 5, ontstaan uit een partnerschap met EDF, kon ongeveer 60 kilometer afleggen. De batterijen namen de ruimte van de achterbank en de koffer in beslag, waardoor deze elektrische versie een tweezitter werd.

OVERZICHT VAN DE ACTUALITEIT VAN JANUARI

Tijdens de voorstelling van het Renaulution-plan door Groupe Renault heeft het merk Renault zijn strategie voor de komende vijf jaar onthuld en het Renault 5-prototype voorgesteld.

Renault stelde onlangs de nieuwe Kiger voor, een compacte SUV die in India werd ontworpen en in de eerste plaats voor deze markt bestemd is.

Ter gelegenheid van de Argus Awards 2021 kreeg de E-TECH-technologie van Renault een speciale prijs van de Jury.

BINNENKORT TE ONTDEKKEN

 

De zestigste verjaardag van de 4L

Renault viert dit jaar de zestigste verjaardag van de 4L. Op het feestprogramma staan heel wat bijeenkomsten, onder meer elke 4e en 14e van de maand op de sociale media. Heel wat exclusieve content, met onder meer verhalen van verzamelaars en bekende personen.

Vanaf 14 februari stelt L’Atelier Renault in zijn etalages een 4L Parisienne tentoon, die voor iedereen herkenbaar is aan het geblokte motief op het koetswerk.

Persvloot Renault modellen beschikbaar voor media- en persdoeleinden:  

TWINGO Electric
ZOE R135
CLIO E-TECH Hybrid 140
CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid 160 MEGA
NE Estate E-TECH Plug-in Hybrid 160

Contact; pr@renault.nl

over Renault Group