Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault ‘Nouvelle Vague’

Persbericht

SCHIPHOL-RIJK – Met de presentatie van het strategisch plan Renaulution van Groupe Renault laat Renault zien welke strategie het voor de komende vijf jaar en verder in petto heeft. Met Renaulution omarmt het merk Renault de veranderingen op de automarkt. Met zijn ‘Nouvelle Vague’ brengt Renault moderniteit in de auto-industrie door uit te groeien in een merk met een sterke focus op technologie, service en schone energie.

Renault zal zijn leidende positie in de energietransitie behouden door middel van een elektrische en waterstofoplossing, resulterend in het groenste productenaanbod van Europa in 2025. Wat technologie betreft maakt Renault gebruik van de ‘Software République’, een open ecosysteem gewijd aan software, data, cyberbeveiliging en micro-elektronica. Dankzij deze stap profiteert het complete Renault gamma van connected diensten. Dankzij een betere mixverdeling ten gunste van het C-segment, de ontwikkeling van geavanceerde technologieën en nieuwe zakelijke kansen voor de levenscyclus, vergroot Renault zijn waarde.

Met Renaulution omarmt het merk Renault de veranderingen op de automarkt

Doorslaggevende argumenten ter ondersteuning

Innovatie vormt al 120 jaar het hart van Renault. Het merk heeft sterke troeven in handen om zijn ambitie om de ‘Nouvelle Vague’ te zijn, waar te maken. Renault is de leider op de Europese EV-markt met meer dan 10 jaar diepgaande ervaring in elektrische mobiliteit, diensten en meer dan 300.000 verkochte voertuigen. Renault vond ook E-TECH uit, een hybride technologie die meer dan 150 patenten omvat en voortbouwt op de elektrische en F1-ervaring van het merk. The Software Factory brengt meer dan 1.000 ingenieurs samen die gespecialiseerd zijn in software, data en clouddiensten. Binnenkort zullen er vele anderen bij komen. Een unieke industriële locatie is de Flins Re-Factory. Dit is Europa’s eerste mobiliteitsspecifieke circulaire economie fabriek die de moderniteit van Renault verder belichaamt. Dit alles is nog maar het begin…

“Bij Renault omarmen we de golven van disruptie en creëren we onze eigen ‘Nouvelle Vague’. Het doel is om moderniteit te brengen in de auto-industrie. We veranderen in een energiemerk, versterken ons leiderschap op het gebied van elektrische voertuigen met het Electro Pole-project en investeren in waterstof, met als doel de groenste productmix van Europa te bereiken tegen 2025. Renault zal ook een technologiemerk zijn, door in-house innovatie en door de Software République, een open ecosysteem dat zich toelegt op de ontwikkeling van Europese expertise op sleutelgebieden zoals data of cyberbeveiliging. Dit geeft ons een concurrentievoordeel als servicemerk, met hightech connectiviteitsdiensten, zowel in als buiten de auto. Deze visie op moderniteit verankeren we in Frankrijk, omdat we als merk weten dat onze ziel en onze kracht hier liggen. De nieuwe R5 is de ‘Nouvelle Vague’: hij is sterk verbonden met zijn geschiedenis, en toch is hij de toekomst, die elektrische auto’s populair maakt.” Luca de Meo, CEO Groupe Renault.

Drie gebieden van concurrentievermogen

Renault zal evolueren in:

– een Tech-merk, met een ecosysteembenadering die gericht is op het creëren van toonaangevende OEM’s en leveranciers op het gebied van mobiliteit van de volgende generatie. Dit ecosysteem met de naam ‘Software République’ zal Renault, andere aangesloten merken en toekomstige partners in staat stellen om gezamenlijke expertise te ontwikkelen, Europese knowhow op te bouwen en onze soevereiniteit te verdedigen op het gebied van sleuteltechnologieën, van big data tot elektronica. Het stelt Renault ook in staat zijn voertuigen uit te rusten met toonaangevende systemen voor kunstmatige intelligentie en cyberbeveiliging.

– een servicemerk dat de beste connectiviteit en hoogtechnologische services biedt die standaard in onze voertuigen zijn ingebouwd. In 2022 introduceert Renault My Link, een nieuw infotainmentsysteem waarin Google is ingebouwd. Renault zal de eerste autofabrikant zijn die Google-diensten aanbiedt aan auto’s op de massamarkt.

Omdat de kennis van voertuigen elke dag toeneemt, worden voertuigen van Renault op den duur steeds meer waard. Ze gaan ook langer mee. Bovendien zal Renault proberen de cyclus van consumentisme te doorbreken en waarde te genereren tot aan het einde van de levensduur van de auto, allemaal dankzij de Re-Factory in Flins (Frankrijk). De fabriek zal meer dan 100.000 gebruikte auto’s per jaar reviseren alsook LCV’s met een dieselmotor hergebruiken en ombouwen naar biogas en volledig elektrisch. Controle krijgen over delen van de waardeketen – zoals het hergebruik van producten of gebruikte batterijen een tweede leven geven – heeft het potentieel om nieuwe businesscases en waarde te genereren.

– een Clean Energy-merk dat een leider wordt in de energietransitie. Renault daagt leiders op de hybride markt uit met de revolutionaire E-TECH-technologie. Hiermee zal Renault zijn leidende positie op de elektrische markt behouden met nieuwe productfamilies op basis van twee speciale elektrische platforms CMF-EV en CMF-B EV. Het merk biedt ook marktklare, end-to-end waterstofoplossingen voor lichte bedrijfsvoertuigen. Het doel is om de groenste productmix op de Europese markt te realiseren.

Renault verdubbelt het aanbod geëlektrificeerde modellen en verbetert de mix van zijn line-up. Een opnieuw gepositioneerde line-up zal Renault helpen om de koppositie in het C-segment terug te winnen, terwijl het zijn leiderschap in het B-segment versterkt. Tegen 2025 introduceert Renault 14 modellen (7 elektrische en 7 C/D-segmentvoertuigen) met de ambitie om tegen die tijd hiermee 45% van de omzet te realiseren.

Renault 5 Prototype: de wedergeboorte van een cultauto, moderner dan ooit

De ziel van een merk zit in de wortels. Het verleden biedt een bron van inspiratie die gebruikt kan worden om tijden van toen te laten herleven. Precies dat is de rol van de Renault 5 Prototype, om te laten zien dat Renault de elektrische auto in Europa zal democratiseren met een moderne benadering van de populaire en essentiële auto.

De Renault 5 Prototype is een leuke, compacte stadsauto die een van de meest succesvolle modellen van Renault klaarmaakt voor de toekomst, maar dan wel met een moderne, 100% elektrische twist. De leuke, anticrisis- en ondeugende kanten zijn behouden, met opvallende gele highlights. Het ontwerpteam van Gilles Vidal werd geïnspireerd door het wereldberoemde cultmodel uit het verleden van Renault, de R5. De Renault 5 Prototype ontleent sterke kenmerken aan het oorspronkelijke ontwerp. De moderne aanpak komt ook tot uiting in de gekozen afwerkingen en materialen, die zijn geïnspireerd op de werelden van elektronica, meubels en sport.

“Het ontwerp van de Renault 5 Prototype is gebaseerd op de R5, het cultmodel van ons erfgoed. Dit prototype belichaamt simpelweg moderniteit, een voertuig dat relevant is voor zijn tijd: stedelijk, elektrisch, aantrekkelijk.” Gilles Vidal, Renault Design Director

De R5 is direct herkenbaar, maar dankzij een moderne behandeling van lijnen en strakke vlakken met futuristische detaillering (verlichting, voorkant, etc) past het resultaat resoluut in de tijdgeest van deze tijd. De stijlelementen die op een moderne manier uit het oorspronkelijke ontwerp zijn overgenomen, verbergen zeer moderne functies: de luchtinlaat op de motorkap verbergt het laadklepje, de achterlichten zijn voorzien van aerokleppen en de mistlampen in de bumper zijn dagrijlichten. Er is zelfs een knipoog naar de originele ‘5’ op het zijrooster, de wielen en het achterlogo. De voorkant en het textieldak uit de meubelwereld zitten vol ‘Franse charme’, een vleugje brutaliteit, karakter dat het hart beroert. De logo’s aan de voor- en achterkant lichten op en brengen de auto ‘tot leven’. De Franse vlag in de achteruitkijkspiegels om de ‘invented in France’-kant van het voertuig te onderstrepen, de hoofdsteunverlichting en de naam die op het kleine transparante scherm op het dashboard wordt weergegeven, nodigen uit om een ​​ritje te maken.

Bekijk de video’s:
https://en.media.groupe.renault.com/videos/2021-mood-film-renault-9971-989c5.html?lang=en

over Renault Group