Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault op de Autoshow van Parijs 2018: 120 jaar duurzame mobiliteit voor iedereen

Personenauto's

SCHIPHOL-RIJK – Tijdens de Autosalon van Parijs (4-14 oktober) toont Renault zijn complete visie op duurzame en gedeelde mobiliteit van de toekomst met drie gerobotiseerde conceptmodellen:
EZ-ULTIMO, een robo-voertuig voor een premium mobiliteitservaring.
EZ-PRO, een gerobotiseerd voertuig voor last-mile delivery.
EZ-GO, een gerobotiseerd voertuig voor alledaagse, gedeelde mobiliteit in steden.

Deze nieuwe vorm van mobiliteit biedt de kans om kostbare reistijd nuttig te besteden. De Augmented Editorial Experience-capsule gepresenteerd op de stand van Groupe Renault, biedt een realistische, meeslepende interieurervaring waarin redactionele content, multimedia en mobiliteit met elkaar worden gecombineerd om kostbare reistijd op geheel nieuwe wijze te benutten.

Klik hier voor alle informatie over de EZ-ULTIMO.

Ontdek de nieuwe Renault Kadjar op de show

Renault presenteert op de stand de nieuwe Kadjar met nog aantrekkelijkere styling en meer comfort. De Kadjar kenmerkt zich nog altijd als een echte SUV, maar met een modernere uitstraling met meer dynamiek. Speciale aandacht ging uit naar comfort, kwaliteitsbeleving en ergonomie. Het interieur is compleet herzien om nog meer comfort te bieden.

De nieuwe Renault Kadjar is leverbaar met nieuwe benzine- en dieselmotoren die garant staan voor meer rijplezier dankzij het lagere brandstofverbruik en betere prestaties. De TCe GPF 1,3-liter benzinemotor is leverbaar met vermogens van 103 kW (140 pk) en 118 kW (160 pk). Deze nieuwe benzinemotor is ontwikkeld in samenwerking met Daimler en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen van beide fabrikanten. Ten opzichte van de vorige TCe-motor biedt de nieuwe krachtbron meer vermogen over een breder toerenbereik, meer trekkracht bij lagere toerentallen, een lager brandstofverbruik en dus ook een lagere CO2-uitstoot.

Tijdens de autoshow introduceert Renault ook nieuwe generatie dieselmotoren – genaamd Blue dCi – die voorzien zijn van de nieuwste systemen voor het actief verlagen van emissies. De nieuwe Kadjar wordt leverbaar met de 1.5 Blue dCi met 85 kW (115 pk). De prijzen en data worden in een later stadium bekend gemaakt.

Klik hier voor alle informatie over de nieuwe Kadjar.

Renault ZOE Iconic: een nieuwe gelimiteerde uitvoering

De Renault ZOE is met meer dan 100.000 verkochte exemplaren de bestverkochte elektrische auto in Europa. De ZOE is sinds zijn marktintroductie eind 2012 uitgegroeid tot een icoon in het EV-segment. Het is dan ook geen toeval dat de nieuwe, gelimiteerde uitvoering van de ZOE onder de naam ‘Iconic’ door het leven gaat.

Deze nieuwe versie, die debuteert op de Autosalon van Parijs, is uitgerust met exclusieve kunstleder/TEP stoffen bekleding in antraciet in combinatie met een nieuwe Gris Highland exterieurkleur en nieuwe 17-inch lichtmetalen wielen. Als accessoire beschikt de ZOE nu over een slimme vlakke kofferbakvloer met dubbele laadbodem, handig voor het opbergen van de laadkabels. De ZOE Iconic is leverbaar met de R110-motor met een realistische actieradius van 300 kilometer. De prijzen en data worden in een later stadium bekend gemaakt.

Moov’In Paris en nieuwe mobiliteitsdiensten

Als reactie op het snel veranderende gedrag van klanten levert Groupe Renault nieuwe mobiliteitsdiensten met behulp van deelauto-oplossingen, ride-hailing diensten, korte termijnverhuur en rond 2022 ook door nieuwe mobiliteitsdiensten met autonome gerobotiseerde voertuigen.

Als Europees leider op het gebied van gedeelde elektrische voertuigen – met 5.000 exemplaren van de ZOE in acht grote steden en diverse sterke samenwerkingsverbanden – heeft Groupe Renault besloten om in Frankrijk stapsgewijs een commercieel aanbod van elektrische mobiliteit aan te bieden voor inwoners van Parijs, bewoners en bezoekers van Ile-de-France via Marcel (ride-hailing dienst), Moov’In Paris by Renault (free-floating) en Renault Mobility (korte termijnverhuur). Tegen het einde van 2019 is er een vloot van 2.000 elektrische voertuigen beschikbaar via deze verschillende initiatieven in Frankrijk.

Programma Renault tijdens Autosalon van Parijs

Porte de Versailles, Parijs
Hal 1: Renault stand, ontdek het laatste nieuws van het merk: nieuwe Kadjar, ZOE Iconic en de drie conceptmodellen EZ-ULTIMO, EZ-PRO en EZ-GO. Test AEX, een meeslepende multimedia-ervaring en een eenmalige tijdreis met de Time Machine.

Hal 2: Renault Mobilty Stand om alles te weten te komen over nieuwe mobiliteitsdiensten.

Hal 5/1: Tentoonstelling Mythical Routes met tien iconische auto’s uit de officiële Renault-collectie (opent op 4 oktober).

Place de la Concorde, Paris
Testrittencentrum met Renault ZOE (vanaf 4 oktober).

over Renault Group