Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault overhandigt 100.000ste elektrische auto

SCHIPHOL-RIJK – Renault heeft zijn 100.000ste elektrische auto afgeleverd. Het betreft een Renault ZOE die is overhandigd aan een klant in Noorwegen. Deze mijlpaal is bereikt in slechts vijf jaar na de lancering van de eerste elektrische Renault.

Renault marktleider in EV-segment
In de eerste helft van 2016 verkocht Renault meer dan 15.000 elektrische voertuigen, ofwel een stijging van 32% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Renault ZOE – de bestverkochte elektrische auto in Europa – domineert het segment van elektrische personenwagens met ruim 23% marktaandeel. De populaire Renault Kangoo Z.E. is voor het derde jaar op rij de bestverkochte elektrische bedrijfswagen. Van de Renault Twizy zijn wereldwijd 17.000 exemplaren verkocht. De elektrische tweezitter blijkt zeer populair voor nieuwe vormen van mobiliteit, met name voor autodeelprogramma’s in Europa en Noord-Amerika.

Dit succes onderstreept Renaults leidinggevende rol als Europese marktleider in het EV-segment. Inmiddels draagt één op de vier elektrische auto’s in Europa het Renault-logo. In Frankrijk neemt Renault de helft van alle EV-registraties voor zijn rekening. Behalve thuisland Frankrijk behoren ook Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland tot de belangrijkste markten.

Tags ZOE

over Renault Group