Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Het vernieuwde Renault Bedrijfswagenaanbod compleet

Renault presenteert de nieuwe Renault Master

Na de vernieuwing van de Renault Kangoo Express vorig jaar en de presentatie van de geheel nieuwe Renault Trafic een paar weken geleden, bereidt Renault zich voor op de lancering van de nieuwe Renault Master die wordt geproduceerd in Batilly. De nieuwe Master is uitgerust met nieuwe motoren, unieke technologieën en een nieuw vormgegeven grille.

De belangrijkste ontwikkeling van de nieuwe Master bevindt zich onder de motorkap. Hij is nu uitgerust met het 2.3 dCi motorenaanbod van 110 pk tot 165 pk (ten opzichte van 100 pk tot 150 pk).

De versies van 110 pk en 125 pk bieden een goede verhouding tussen de aankoopprijs en het verbruik.

De 135 pk en 165 pk zijn uitgerust met de Twin Turbo technologie, waardoor ze meer vermogen leveren en zuiniger zijn. Voor de versie van 165 pk bijvoorbeeld, is de brandstofbesparing 1,5  l / 100 km* terwijl de motor 15 pk en 10 Nm meer biedt dan de huidige dCi 150. Het verbruik daalt daarmee onder de grens van 7 l / 100 km met 6,9 l / 100 km* (180 g* CO2/km) voor de L2H2  met 165 pk*.

Het brandstofverbruik kan tot 10% dalen door de ecomode-knop te gebruiken. Dit systeem beïnvloedt het motorkoppel, de airconditioning en de verwarming.

Er zijn nieuwe comfort- en veiligheidsuitrustingen ingebouwd. De nieuwste generatie ESC met standaard Load Adaptive Control is gekoppeld aan Hill-start assist en Extended Grip. Deze functie zorgt ervoor dat de auto grip houdt bij lastige rijomstandigheden, zoals sneeuw, modder of zand.

Trailer Swing Control  – in combinatie met de optionele trekhaak – is ook leverbaar. Op het moment dat een aanhanger dreigt te scharen beperkt het systeem het motorkoppel om zo de trekkende auto te vertragen tot het slingeren van de aanhanger is gestopt.
De nieuwe Master beschikt op de Twin Turbo motorversies over een stuursysteem met een elektropompgroep om de wendbaarheid van de auto te verbeteren en de inspanningen van de bestuurder bij een lage snelheid te beperken. Ideaal bij stedelijk vervoer. Daarnaast zorgt het ervoor dat het verbruik wordt verlaagd met 0,1 l / 100 km*.
Het bandenspanningcontrolesysteem (op de combi-versies) waarschuwt de bestuurder bij afwijkingen zoals een te lage bandenspanning of een lekke band.
Een andere nieuwe uitrusting, de Wide View spiegel – als optie in de zonneklep van de passagier – zorgt voor nog meer veiligheid door een ongekend zicht naar achteren te bieden op de dode hoek.

Het nieuwe Renault Master aanbod is altijd precies op maat met meer dan 200 versies, 4 lengtes, 3 hoogtes, gesloten bestel, combi, chassis en platform cabine, voorwielaandrijving  achterwielaandrijving… met een laadvolume van 8 tot 22m³. Nieuwe versies: L4H2 en L4H3 Gesloten bestel RWD met enkellucht. Deze lange versies zijn vooral bedoeld voor koeriersbedrijven en berijders die veel kilometers maken. De grotere breedte tussen de wielkasten maakt het mogelijk om europallets tussen de wielkasten te plaatsen.

De nieuwe Renault Master is voorzien van een nieuwe grille die de merkidentiteit van Renault uitdraagt. Het uitvergrote en verticaal geplaatste logo is terug te vinden op het hele bedrijfswagenaanbod van het merk dat sinds 1998 marktleider is in Europa. Met de volledige vernieuwing van het aanbod die een jaar geleden is ingezet, zal deze positie kunnen worden gehandhaafd (marktaandeel van 14,5% in 2013). De Master heeft in 2013 goede prestaties geleverd in zijn segment met een marktaandeel van 11,9% in Europa.

De nieuwe Master zal in het najaar 2014 bij de Renault dealer in de showroom staan. In juni kunnen de eerste bestellingen worden geplaatst.

* Verbruik en uitstoot gehomologeerd conform de geldende wetgeving. Nieuwe Master Energy dCi 165 vs. Master dCi 150 (type L2H2).

over Renault Group