Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault presenteert historie autosport op Concours d’Élégance Paleis Het Loo

Autosport   Persbericht

SCHIPHOL-RIJK – Ook dit jaar speelt Renault een hoofdrol op het exclusieve Concours d’Élégance Paleis Het Loo. Deze keer legt Renault de nadruk op historische en huidige autosport auto’s en Renault Sport straatversie modellen. Op Nederlands grootste klassiekerevenement toont Renault onder meer de bijzondere Nervasport die in 1934 diverse snelheidsrecords vestigde.

AUTOSPORT SINDS 1898

Dit jaar vindt het Concours d’Élégance Paleis Het Loo plaats op zaterdag 2 en zondag 3 juli. Renault Nederland is een van de hoofdsponsors van de twaalfde editie van dit exclusieve evenement en belicht in een eigen paviljoen de rijke autosporthistorie die het merk sinds 1898 heeft.

Dankzij de inbreng van diverse Renault-clubs presenteert Renault een aantal sportieve modellen en raceauto’s die in de autosport zijn ingezet. De Nervasport in het Renault-paviljoen brak in 1934 maar liefst drie wereldsnelheidsrecords. Op het circuit van Montlhéry, nabij Parijs, liet hij met een rit over 48 uur een gemiddelde snelheid noteren van 168 km/uur.

Meer informatie over het Concours d’Élégance Paleis Het Loo is te vinden op www.concourselegance.com.

Tags Autoshow

over Renault Group