Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault presenteert hot rod, unieke Twingo en bijzondere EV line-up tijdens 2023-editie Rétromobile

Persbericht   Renault   TWINGO

Renault pakt groots uit op Rétromobile 2023 in Parijs met een stand die iconische voertuigen van het merk in de spotlights zet, waaronder de Renault Twingo die in 2023 liefst 30 jaar bestaat. Ook unieke Renault-modellen stelen de show, zoals een niet eerder onthulde hot rod en een bijzondere Twingo. Van 1 tot en met 5 februari 2023 nodigt Renault bezoekers uit om een duik te nemen in een tijdloos universum en tegelijk naar de toekomst te kijken.

EEN NIEUWE EN VOLLEDIG ELEKTRISCHE LINE-UP

Een deel van de stand van Renault, – The Originals Renault Garage – gedoopt, biedt plaats aan drie retrofitted1 EV-modellen: de Renault 4, de Renault 5 en een unieke Twingo die voor het eerst in het openbaar verschijnt. Ter ere van de 30ste verjaardag van de Twingo geeft het designteam hiermee de slogan van de Twingo ‘à vous d’inventer la vie qui va avec’ – vrij vertaald als ‘creëer het leven dat daarbij hoort’ – ook een compleet nieuwe betekenis. Het nieuwe ontwerp is een verrassend eerbetoon aan de Californische lowriders uit de jaren negentig van de vorige eeuw.

Op dit deel van de stand zijn ook de showcars R5 Turbo 3E en Suite N°4 te zien, evenals een nieuwe showcar: ‘Mute the Hot Rod’. De Renault ‘Mute the Hot Rod’ – gebaseerd op een Renault MT uit 1924 – heeft een elektrische aandrijflijn en een ontwerp dat is geïnspireerd op destijds behaalde snelheidsrecords en de vormgeving van hot rods uit de jaren ‘40 van de vorige eeuw2. Renault presenteert de definitieve showauto – die in Parijs op Rétromobile als eerste previewversie debuteert – later in 2023.

1993-2023: 30 JAAR TWINGO

Een tweede gedeelte van de Renault-stand is volledig gewijd aan de Twingo, een model dat het publiek wist te overtuigen met zijn leuke kleurstellingen en aantrekkelijk design. De eerste generatie van de Twingo was een bestseller met meer dan 2,4 miljoen verkochte exemplaren. Om stil te staan bij de 30ste verjaardag van de Twingo brengt Renault een eerbetoon door de vele verschillende gezichten van de Twingo te presenteren, van de meest geavanceerde tot meer conventionele versies, maar ook sportievere versies. Een van de eerste Twingo’s uit 1993 staat in de spotlights, evenals de Twingo Lecoq uit 1995, de Twingo Coupé uit 1995, de Twingo Benetton uit 1996 en de Twingo uit 2004.

Op een oppervlakte van 600 m2 ontdekken de bezoekers in totaal 11 voertuigen.

ANDERE EVENEMENTEN OP DE STAND VAN RENAULT

Na de lancering van de campagne ‘Reinvent Twingo’ geeft Renault bezoekers ook de kans om als eerste ter wereld een nieuwe creatieve ervaring uit te proberen. Deelnemers kunnen generatieve kunstmatige intelligentie en hun verbeeldingskracht combineren om gloednieuwe versies van de Twingo te creëren. In een digital-to-real-transformatie brengt Renault vervolgens een showauto tot leven die rechtstreeks gebaseerd is op de creaties van het publiek.

Bezoekers kunnen ook een bezoek brengen aan ‘The Originals Renault Services Corner’, een informatiewalhalla voor verzamelaars met een Renault van meer dan 30 jaar oud. De verzamelaars kunnen profiteren van persoonlijk advies en begeleiding op maat. Ten slotte kunnen bezoekers zichzelf ook trakteren op de productcollecties van het merk. The Originals Renault Store biedt een gevarieerd assortiment artikelen aan.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De 47ste editie van de Rétromobile-beurs vindt plaats van 1 tot 5 februari 2023 in het expositiecentrum Paris Expo Porte de Versailles. De stand van Renault bevindt zich in hal nr. 1, stand 1F072.

Data en tijden:

  • Woensdag 1 februari 2023: 10.00-22.00 uur
  • Donderdag 2 februari 2023: 10.00-19.00 uur
  • Vrijdag 3 februari 2023: 10.00-22.00 uur
  • Zaterdag 4 februari 2023: 10.00-19.00 uur
  • Zondag 5 februari 2023: 10u-19u

Tickets zijn hier verkrijgbaar

 

1 Persbericht over de aankondiging van een samenwerking met R-FIT en de verkoop van retrofitkits in Frankrijk voor de drie modellen, gepubliceerd op 25 januari 2023
2 Hot rods zijn motorvoertuigen met diverse aanpassingen, meestal aan de motor, evenals lichtere en lagere carrosserieën, meestal zonder zijschermen
3 Persbericht ter aankondiging van ‘Reinvent Twingo’-campagne, met een unieke combinatie van kunstmatige en menselijke intelligentie, gepubliceerd op 20 januari 2023

over Renault