Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Bijzondere conceptauto debuteert op Delhi Auto Show

Renault presenteert KWID Concept

Concept Cars

De Delhi Auto Show, die van 7 tot en met 11 februari plaatsvindt in India, staat voor Renault in het teken van de onthulling van de KWID Concept door Laurens van den Acker (Directeur Corporate Design). Dit bijzondere studiemodel combineert baanbrekende techniek met aansprekend design. De KWID Concept is ontworpen door een internationaal designteam. Het is het eerste studiemodel van Renault dat buiten Europa debuteert.

De KWID Concept onderstreept Renaults inzet voor nieuwe markten als India, die een belangrijke positie innemen in de wereldwijde verkoopstrategie van Renault. Het studiemodel is bovendien het bewijs dat het internationale designteam van Renault in staat is om compacte modellen te ontwerpen die ook ver buiten Europa de aandacht trekken. De Renault KWID Concept heeft een speelse, robuuste vormgeving, met de uitstraling van een stoere buggy. Hij is gebouwd in samenwerking met Renault Design India en ontworpen volgens de ‘Life Cycle’-designstrategie van Renault, ontwikkeld door Nederlander Laurens van den Acker.

Het bijzondere interieur is geïnspireerd op een vogelnest, waarbij de lucht van de airconditioning door de geperforeerde stoelen wordt geblazen. Het dashboard wordt gevormd door een groot TFT-beeldscherm dat toegang biedt tot uitgebreide connectiviteitsdiensten.

De opvallendste feature van de Renault KWID Concept is de zogenoemde Flying Companion. Dit is de eerste drone die optimaal samenwerkt met de auto en de bestuurder. De bestuurder kan de Flying Companion inzetten om bijvoorbeeld een verkeerssituatie te inspecteren en obstakels in het wegdek te observeren. Hij kan ook vanuit alle hoeken foto’s maken. De Flying Companion kan handmatig worden bediend en heeft ook een automatische stand die functioneert via het GPS-systeem.

Voor de aandrijving van de KWID Concept dient een 1,2-liter turbobenzinemotor, gecombineerd met een automatische EDC-transmissie met dubbele koppeling. De KWID Concept is echter ook volledig voorbereid op elektrische Z.E.-aandrijving.

over Renault Group