Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Pro+, de vakman voor professionals

Personenauto's

Al meer dan een eeuw ontwikkelt Renault bedrijfswagens die het dagelijkse leven van klanten verbetert en helpt hun bedrijf te laten groeien of hun belangen na te streven.

Renault Pro+, het label dat in 2010 werd geïntroduceerd, brengt alle expertise van Renault op het gebied van bedrijfswagens samen, gericht op de specifieke behoeften van professionele klanten. Of het nu gaat om vakmensen, grote bedrijven of particulieren met bijzondere passies en ambitieuze projecten – de experts van Renault Pro+ kunnen voertuigen aanpassen aan de individuele behoeften en wensen van klanten.

RENAULT PRO+ CENTRA, EEN NETWERK VAN EXPERTS MET EEN INNOVATIEVE AANPAK

Wanneer een klant een van de 600 Renault Pro+ centra wereldwijd binnenstapt, vragen de experts niet welk model hij wil kopen, maar wie hij is en wat zijn behoeften zijn. Het is van groot belang om te begrijpen hoe klanten hun leven leiden, waar ze interesse in hebben, welke behoeften ze hebben en welke beperkingen ze ervaren. Met deze inzichten kunnen de experts van Renault op maat gemaakte voertuigen creëren die het leven van klanten vergemakkelijken en hen helpen groeien. Op de website van Renault bedrijfswagens worden specifieke bedrijfswagens getoond die beschikbaar zijn voor verschillende vakgebieden.

Wat de Renault Pro+ dealers bijzonder maakt, is dat ze diverse bedrijfswagenconversies beschikbaar hebben voor proefritten, die eenvoudig toegankelijk zijn en inspelen op de specifieke behoeften van de klant. Een treffend voorbeeld van deze strategie is het Renault Pro+ National Centre in Rungis. Deze dealer bevindt zich vlakbij de internationale markt van Rungis, ‘s werelds grootste versmarkt ten zuiden van Parijs. De dealer komt tegemoet aan de behoeften van de handelaren en biedt oplossingen op maat, op tijdstippen die passen in hun agenda. De dealer opent zijn deuren al om 6 uur ‘s ochtends, eerder dan enig ander dealerbedrijf in Frankrijk.  

Dit Renault Pro+ center fungeert als ‘moederschip’, waarbij het niet alleen zijn eigen klanten adviseert en ondersteunt, maar ook alle andere Renault dealers bijstaat wanneer zij maatwerkoplossingen voor hun klanten nodig hebben. De expertise van Renault Pro+ reikt verder dan alleen producten. De verkoop- en serviceteams bieden klanten ook ondersteuning op voor zaken als financieringsopties, installatie en gebruik van laadoplossingen van elektrische voertuigen, geschikte alternatieve mobiliteitsoplossingen in het geval van pech, evenals beheer en optimalisatie van het wagenpark.

MEER DAN 350 ERKENDE RENAULT PRO+ CARROSSERIEBOUWERS

De veelzijdige bedrijfswagens van Renault vormen een uitstekend uitgangspunt voor ombouwmogelijkheden, met laadvermogens variërend van 3,8 tot 20 m3, diverse configuraties zoals bestelwagens, platformen en chassis-cabines, in maximaal vier lengtevarianten en drie voertuighoogtes, verschillende motorvarianten en diverse portier- en raamcombinaties.

De bedrijfswagens van Renault worden door specialisten beschreven als makkelijkste om te bouwen en zijn speciaal ontworpen om eenvoudig te kunnen worden aangepast. Het assortiment van Renault omvat volledig elektrische versies van alle modellen, die garant staan voor kostenefficiënte, duurzame en stille ritten. Dit is vooral belangrijk voor bedrijfswagens die vaak lange afstanden afleggen.

Voertuigconfiguraties kunnen tijdens het productieproces worden aangepast, omdat alle fabrieken van Renault zijn voorzien van zogeheten Qstomize-werkplaatsen aan het einde van de productielijn. Deze flexibele faciliteiten helpen de doorlooptijden te verkorten en zowel de transportkosten als de impact op het milieu te reduceren.

Renault heeft bovendien een netwerk van meer dan 350 gecertificeerde ombouwers. Deze deskundige partners stellen Renault in staat een breed scala aan oplossingen aan te bieden, variërend van eenvoudig tot complex. Bij dit unieke model wordt samengewerkt met de ombouwers van wereldklasse. Deze gecertificeerde carrosseriebouwers voldoen aan strenge normen op het gebied van bedrijfsvoering, kwaliteit en financieel beheer.

Ombouwers die een certificering ontvangen, kunnen een contract met Renault ondertekenen. De certificering van Renault Pro+ is geldig voor een periode van drie jaar, maar de kwaliteitsafdeling van Renault beoordeelt jaarlijks of het productieproces voldoet aan de aanbevolen praktijken van het merk. De certificering stelt ombouwers in staat om door de fabrikant goedgekeurde omgebouwde voertuigen aan te bieden.

Meer dan 93% van de gecertificeerde ombouwers van Renault Pro+ is zeer tevreden over hun relatie met de fabrikant en de ondersteunende middelen, zoals trainingen, evenementen en speciale adviseurs. Ombouwers kunnen via de website van Renault Conversion contact opnemen met Renault en toegang krijgen tot technische documentatie van de voertuigen.

SPECIALIST VAN VELE UNIEKE CREATIES

Hoewel Renault Pro+ wellicht minder bekend is bij het grote publiek, geniet het een uitstekende reputatie bij professionals en particulieren met creatieve projecten. Renault biedt oplossingen voor uiteenlopende behoeften, zoals een voertuig met een oven voor een rondreizende bakker, een mobiele werkplaats voor een bruidskledingontwerper die klanten thuis bezoekt of een mobiele opnamestudio voor opkomende Franse rappers.

Als je goed kijkt, zie je dat veel omgebouwde bedrijfswagens die je in het dagelijks leven tegenkomt het Renault logo dragen. Gemiddeld is één op de twee bedrijfswagens van Renault omgebouwd. Deze voertuigen worden gebruikt in verschillende sectoren, voor bijvoorbeeld ambulancediensten, publieke diensten, mobiele werkplaatsen, diertransport en winkels. Klanten van Renault Pro+ vragen ook vaak om kiepwagens, koelwagens, bergingsvoertuigen, grote voertuigen en voertuigen voor gehandicapten.

over Renault Group