Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Het navigatiesysteem in Renault R-Link als beste beoordeeld

Renault R-Link beste volgens Consumentenbond

Persbericht

SCHIPHOL-RIJK – De Consumentenbond heeft van acht populaire auto’s het geïntegreerde navigatiesysteem getest. Het R-Link navigatie- en multimediasysteem van Renault is als beste beoordeeld. Dat scoort op alle onderdelen minimaal een voldoende en functioneert zelfs beter dan aanzienlijk duurdere systemen.

Voor de uitgebreide navigatietest ging de Consumentenbond op pad met acht verschillende modellen van verschillende automerken. De ingebouwde navigatiesystemen werden op dezelfde wijze beoordeeld als de Consumentenbond eerder deed met losse navigatiesystemen. Daarbij werd wel extra gelet op typische inbouwaspecten, zoals de leesbaarheid vanuit de bestuurderspositie.

Volgens de Consumentenbond maakt het R-Link-systeem van Renault vooral indruk met de software van TomTom. In tegenstelling tot sommige systemen die erg traag reageren bij het afwijken van een route, presteert R-Link prima wat betreft de timing en de kwaliteit van de getoonde en gesproken instructies. Tevens werkt R-Link het snelst en gemakkelijkst bij het invoeren van een bestemming. Wat ook als prettig wordt ervaren, is dat de gesproken instructies van het navigatiesysteem worden gedempt tijdens het voeren van een handsfree telefoongesprek via Bluetooth.

Tot slot is R-Link volgens de Consumentenbond heel gebruiksvriendelijk op het gebied van kaartupdates. Die zijn bij veel merken behoorlijk ingewikkeld en bovendien kostbaar. Soms zijn gebruikers nog aangewezen op een setje dvd’s. R-Link werkt door middel van een SD-kaart waarop snel en gemakkelijk thuis met de computer een update is te zetten.

Tags TomTom

over Renault Group